BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 04-09-2009, 11:30 PM   #1
noname
BlackBerry Extraordinaire
 
noname's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Congested Islet of "Foreign Talents" (> 45% of workforce) - Singapore.
Model: Z10
OS: 10.0.0
PIN: NUKE(PAP)
Carrier: Singtel
Posts: 1,504
Question QQ - What is the password for "sa" for a BES41 MSDE install?

Please Login to Remove!

Hi all,

Was playing around with a test BES4.1 and when I use SQL 2000 Enterprise Manager to peek the MSDE install BESMgmt, I saw a SQL account "sa". Any idea what does RIM set as the default password for this account? I cracked with no result...
__________________
Native but 4th class citizen of a nation governed by idiots who import congestions & contention.
Offline  
Old 04-10-2009, 08:10 AM   #2
knottyrope
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: DT60
OS: 123456789
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 7,325
Default

should be the original BES password when you installed it.
__________________
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter

Rocking the Motion with out lotion.
Offline  
Old 04-11-2009, 12:19 AM   #3
noname
BlackBerry Extraordinaire
 
noname's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Congested Islet of "Foreign Talents" (> 45% of workforce) - Singapore.
Model: Z10
OS: 10.0.0
PIN: NUKE(PAP)
Carrier: Singtel
Posts: 1,504
Default

I was configuring using Windows Authentication. When I tried to authentication against this "sa" SQL account using the same password, unable to authenticate...
__________________
Native but 4th class citizen of a nation governed by idiots who import congestions & contention.
Offline  
Old 04-13-2009, 06:42 AM   #4
noname
BlackBerry Extraordinaire
 
noname's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Congested Islet of "Foreign Talents" (> 45% of workforce) - Singapore.
Model: Z10
OS: 10.0.0
PIN: NUKE(PAP)
Carrier: Singtel
Posts: 1,504
Default

Anybody is aware of the technical "know-how" to peek the password for my SQL account "sa"?
__________________
Native but 4th class citizen of a nation governed by idiots who import congestions & contention.
Offline  
Old 04-13-2009, 11:42 AM   #5
TreeDude
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
TreeDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Western NY, USA
Model: iPn4S
OS: iOS 7.0.1
PIN: 76E5A626
Carrier: Verizon
Posts: 243
Default

Have you tried leaving the password blank? Sa is a default SQL account, if you configured using windows authentication then the sa account should not have a password. You also should not be able to use it to get into database because it wouldn't have any rights to it.

Most admins do not use the sa account if they do not have to as it is more secure to create a new username and password or use windows authentication.
__________________
Technical Engineer III

BES was decommissioned. Currently using iPhones with Lotus Notes Traveler 9.0.
Offline  
Old 04-13-2009, 01:45 PM   #6
DarthBBerry
Wireless Sith Lord
 
DarthBBerry's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Online
Model: iOS 6
Carrier: Verizon x2
Posts: 1,458
Default

Treedude is right about the sa account. But if you do use it, I think the default password is "sa." Go figure.
__________________
DarthBBerry
6-Time BlackBerry World Champion (2007-2012)
BlackBerry® Certified Support Specialist v5.0
BlackBerry® Certified System Administrator v5.0
Offline  
Old 04-18-2009, 05:58 AM   #7
noname
BlackBerry Extraordinaire
 
noname's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Congested Islet of "Foreign Talents" (> 45% of workforce) - Singapore.
Model: Z10
OS: 10.0.0
PIN: NUKE(PAP)
Carrier: Singtel
Posts: 1,504
Default

Dear all, I tried to authenticate "sa" using the same password as the BESAdmin service account and using blank password - Did not work.

I ended up doing this OSQL command to change the password:-
{
EXEC sp_password NULL,'domino','sa'
}

Time is too precious to waste it
__________________
Native but 4th class citizen of a nation governed by idiots who import congestions & contention.
Offline  
Old 04-19-2009, 09:50 PM   #8
knottyrope
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: DT60
OS: 123456789
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 7,325
Default

sweet, glad you made progress
__________________
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter

Rocking the Motion with out lotion.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Processor Tray LGA2011 for Intel Xeon E5 E7 E3 CPU - Lot of 2 6 12 30 & 50 - New picture

Processor Tray LGA2011 for Intel Xeon E5 E7 E3 CPU - Lot of 2 6 12 30 & 50 - New

$15.85



Xeon E5 E7 Processor Packaging for Tray LGA2011  52.5 x 45 mm - Lot of 2 6 12 30 picture

Xeon E5 E7 Processor Packaging for Tray LGA2011 52.5 x 45 mm - Lot of 2 6 12 30

$15.85



100 - Processor Packaging Case for LGA2011 v2 v3 v4 Xeon CPU + Anti Static Foam  picture

100 - Processor Packaging Case for LGA2011 v2 v3 v4 Xeon CPU + Anti Static Foam

$98.88



Xeon Socket LGA2066 Processor Tray for W2100 & W2200 CPU's Lot of 2 6 12 30 & 50 picture

Xeon Socket LGA2066 Processor Tray for W2100 & W2200 CPU's Lot of 2 6 12 30 & 50

$14.85



Socket LGA2011 CPU Tray for Packaging Shiping Xeon E5 & i7 Processor - 4 fits 40 picture

Socket LGA2011 CPU Tray for Packaging Shiping Xeon E5 & i7 Processor - 4 fits 40

$24.78



LENOVO 5458AC1 X3250 INTEL XEON 120 V3 3.1GHZ 8GB RAM NO HDD 1U RACK SERVER  picture

LENOVO 5458AC1 X3250 INTEL XEON 120 V3 3.1GHZ 8GB RAM NO HDD 1U RACK SERVER

$1095.00







Copyright © 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.