BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 08-18-2009, 08:48 AM   #401
shamsudeen
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: Airtel India
Posts: 3
Default Error in attempt tp access a secure API

Please Login to Remove!

This erroe is comming when open the application

help need , that would be appriciated

thanks
sams
Offline  
Old 08-18-2009, 08:16 PM   #402
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by shamsudeen View Post
This erroe is comming when open the application

help need , that would be appriciated

thanks
sams
You're getting this error on a version you downloaded from the web site?
Signal-Location Utilities for BlackBerry

Or did you get this version from some other place?
Offline  
Old 08-24-2009, 12:30 AM   #403
GSM09
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Model: 1338
PIN: N/A
Carrier: Student
Posts: 1
Default GSM Located

Dear All,

I need your help. Hope i able to get help from here. I would like to know the GSM location. I able to get the MNC, MCC, LAC, and CellID from GSM Module. But i don't know how to check the Lat and Lon in Google Map where the GSM location.

Please kindly advice.

Thank you,.
Offline  
Old 09-07-2009, 08:23 AM   #404
clectcar
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Rye, NY
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 6
Thumbs down Signal GSM (ATT) Cell tower location utility

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
I'm not quite sure what you're asking.
RemyJ - it's been a long time since my last post in this Blackberry Forum.
I'm looking for your software- not sure if you can see my last post about quick SMS TXT of Lat/Lon? - I'm now on Google Lattitude but can't get friends to share location data with me. I'm looking for a 1 way "here I am at this time Google Map graphic" to be sent to anyone. Clectcar
Offline  
Old 09-08-2009, 12:30 PM   #405
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by clectcar View Post
RemyJ - it's been a long time since my last post in this Blackberry Forum.
I'm looking for your software- not sure if you can see my last post about quick SMS TXT of Lat/Lon? - I'm now on Google Lattitude but can't get friends to share location data with me. I'm looking for a 1 way "here I am at this time Google Map graphic" to be sent to anyone. Clectcar
Ok, I think I know what your asking but I'm afraid it's beyond what I can do with this particular app.
Offline  
Old 09-14-2009, 09:55 PM   #406
coldberry
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Default Can I send "My location" to someone?

Quote:
Originally Posted by clectcar View Post
RemyJ - it's been a long time since my last post in this Blackberry Forum.
I'm looking for your software- not sure if you can see my last post about quick SMS TXT of Lat/Lon? - I'm now on Google Lattitude but can't get friends to share location data with me. I'm looking for a 1 way "here I am at this time Google Map graphic" to be sent to anyone. Clectcar

On the main screen, I can see my GPS location.
I can scroll down and highlight my location, which is displayed as
38:12:34.53,-122:32:12.34
Menu, copy, switch to the appropriate app to compose SMS or email, and paste it in.

But, not very many apps can use that lat/long format.
If that were displayed/copied/pasted as 38.1234,-122.5123 I think it would be a good thing. That would be acceptable to Mobile Google Maps, maps.google.com and Google Earth. In the current format, if you change the : to space, it is usable in maps.google.com and Google Earth, but not Google Mobile Maps.

It seems like Google Maps on the BBerry would offer the ability to copy-paste the location, but even with Latitude, I don't see that ability. I see it mentioned often in the "ideas for mobile" section on Google, but ...



Blackberry Bold - AT&T - sigloc 1.0.1259
Clarence
Offline  
Old 09-30-2009, 09:15 AM   #407
martyc66
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 3
Default ?

one question, i installed the signal location utility it seems to work good, but when using WCDMA (att UMTS) i signal level never changes from -70. is this normal?
Offline  
Old 09-30-2009, 01:00 PM   #408
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by martyc66 View Post
one question, i installed the signal location utility it seems to work good, but when using WCDMA (att UMTS) i signal level never changes from -70. is this normal?
Yep, that's normal. -70 seems to be the highest signal strength that the WCDMA radio will report.
Offline  
Old 09-30-2009, 01:15 PM   #409
egruber
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 132
Default

Is the OTA link working? I get a 404

Never mind. I found the correct link later in the thread.

Last edited by egruber; 09-30-2009 at 01:18 PM..
Offline  
Old 09-30-2009, 02:06 PM   #410
martyc66
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 3
Default

But Shouldnt it change as i move around town, or is that only in GSM mode?
Offline  
Old 09-30-2009, 04:48 PM   #411
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by martyc66 View Post
But Shouldnt it change as i move around town, or is that only in GSM mode?
It'll change but only if the signal drops below -70. You must have great 3G coverage where you are.
Offline  
Old 10-01-2009, 07:41 AM   #412
martyc66
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 3
Default

yeah i had to leave the city, and then it was changing. I just wanted to make sure. by the way this a very nice tool to have, do you know if the RIM tool is any better, do you know if the rim tool can see the scrambling code of the UMTS or even lock on it. i do know that a TEMS phone can do that.

Thanks for a GREAT tool!!!
-Marty
Offline  
Old 10-06-2009, 02:25 AM   #413
purplepalace
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Default

Hey everyone. I'm working on mapping out signal strengths from various carriers similar to this tool. We are trying to gather as much data as possible to map out as much cellular coverage as possible for all carriers. I know this tool can save data as csv and kml flles. If any of you all want to contribute you collected data I can incorporate it into the iblipped community.

Let's map it all out to share!
Offline  
Old 10-07-2009, 02:03 AM   #414
Aaronm21
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Default Cdma?

Is this app compatible with a BB 9530 for CDMA?
Offline  
Old 10-07-2009, 08:54 AM   #415
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by Aaronm21 View Post
Is this app compatible with a BB 9530 for CDMA?
Yes it is, except that Verizon doesn't allow the cell site location to be obtained.
Offline  
Old 11-06-2009, 05:54 PM   #416
dalama32
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 2
Default Cell Loc's for Rogers Network not working

Does anyone know if the cell location feature will work for Rogers (GSM) in Canada.

I can't seem to get a location with y/y/y/y/n in the Options/Cell Site and various tries at a timeout.

Svc: V D WAP DOP
ID/Ch: 10050 1 4492 42, 144
Loc: not available

Thanks
Offline  
Old 11-10-2009, 03:27 PM   #417
dalama32
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by dalama32 View Post
Does anyone know if the cell location feature will work for Rogers (GSM) in Canada.

I can't seem to get a location with y/y/y/y/n in the Options/Cell Site and various tries at a timeout.

Svc: V D WAP DOP
ID/Ch: 10050 1 44992 42, 144
Loc: not available

Thanks
Okay, I've looked up mmc=302 mnc=720 lac=10050 cellid=44992 in the google database using a dos based program and it returns the correct long/lat. For some reason signalloc cannot find it in the same google data base?

I really wish I could get this to work correctly.
Offline  
Old 11-10-2009, 05:08 PM   #418
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by dalama32 View Post
Okay, I've looked up mmc=302 mnc=720 lac=10050 cellid=44992 in the google database using a dos based program and it returns the correct long/lat. For some reason signalloc cannot find it in the same google data base?

I really wish I could get this to work correctly.
I'm checking this.
Offline  
Old 01-05-2010, 01:21 AM   #419
Jared
Urban Outdoorsman
 
Jared's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Brooklyn
Model: 9700
OS: 6.x
Carrier: T-Mobile
Posts: 162
Default

Does T-Mobile allow their cell site info to be obtained?
__________________

7230 -> 8700 -> 9000 -> 9700
BES Admin (BES Express)
@jarbro
Offline  
Old 03-11-2010, 05:34 AM   #420
RadioRaiders
New Member
 
RadioRaiders's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Model: 9630
PIN: N/A
Carrier: GSM/UMTS
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Jared View Post
Does T-Mobile allow their cell site info to be obtained?
Only CDMA operators can allow/block site location info that is sent on the radio to your phone (ex: Sprint allows it, VZW blocks it).

GSM/UMTS operators (ex.T-Mobile or AT&T) do not transmit GPS locations of their sites over the air, so there's no way your phone knows exactly where is the site it's connected to. In this case Google does a sort of "reverse triangulation" based on info it harvests from your phone every time you open Google Maps Mobile (read the fine print). So essentially, Google does not know where exactly the GSM/UMTS sites are (only the operators itsself knows). And hence SignalLoc doesn't know either, since it uses Googles "guessed" location.

...in short, not T-Mobile doesn't "block" their cell site info from being obtained, but the info you get via Google won't always be accurate.

.

PS. If you like SignalLoc, you might like my app as well. It's similar, but plots the points real-time cellumap.com

You can download the app OTA at cellumap.com/ota

.

Last edited by RadioRaiders; 03-11-2010 at 05:36 AM..
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

VINTAGE MACK HIGHWAY VEHICLE SERVICE MANUAL
$35.0
VINTAGE MACK HIGHWAY VEHICLE SERVICE MANUAL pictureDIESEL ORERATION Mack Truck Manual
$698.0
DIESEL ORERATION    Mack Truck Manual pictureMac Tools USA 1/2” XUP166D Swivel impact Socket Vintage Wrench Accessories
$12.0
Mac Tools USA 1/2” XUP166D Swivel impact Socket Vintage Wrench Accessories  pictureGW Instruments MacADIOS - Vintage Mac Lab Interface 411
$99.0
GW Instruments MacADIOS - Vintage Mac Lab Interface 411 pictureLot of 2 Vintage FUSE PULLERS Ideal Industries 34-002A & A.W Mack 0-100A to 600V
$24.99
Lot of 2 Vintage FUSE PULLERS Ideal Industries 34-002A & A.W Mack 0-100A to 600V picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.