BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 03-24-2010, 10:17 AM   #1
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default Bold 9000 w/ BROKEN MUTE BUTTON: How to EXIT from OS 5.0 key-lock??

Please Login to Remove!

Ok...so how can I exit now from the key-lock if I DON'T have any mute button anymore?!?!?
Before the os 5.0 upgrade my key-lock feature was enabled by pressing the "A" button for 2secs, then could exit by pressing the "A+phone" sequence.....BUT NOW?!?!?

NO MUTE BUTTON = NO USE OF KEY-LOCK ON OS 5.0??????
Offline  
Old 03-24-2010, 10:47 AM   #2
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

Why do you not have a mute button?
Why will it not allow you to lock the keypad with A?
And why not unlock with A+call key?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 03-26-2010, 09:45 AM   #3
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

Quote:
Originally Posted by MidnightDraven View Post
Why do you not have a mute button?
Why will it not allow you to lock the keypad with A?
And why not unlock with A+call key?
The mute button is broken, and this is an issue that can't be repaired.

I am able to lock the keypad with A, but it seams like it only unlocks with the mute button, like exiting from standby as done with os 4.6

NO unlock with A+call key.

Any clue?!?
Offline  
Old 03-26-2010, 09:52 AM   #4
JSanders
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: Z30
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,921
Default

Downgrade the OS if you want.
Offline  
Old 03-31-2010, 08:46 AM   #5
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

any other solution thet using the mute button or downgrading os?!?
Offline  
Old 03-31-2010, 11:59 AM   #6
woodyuk
Thumbs Must Hurt
 
woodyuk's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: West Yorkshire
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Virgin Mobile UK
Posts: 120
Default

I had to go back to 4.6 because I run some apps that won't work with 5 so this is just a suggestion as I can't check on my phone.

Is it possible to assign either the left or right convienience keys to work as the mute button and therefore lock and unlock the keypad?

If you go to options/screen/keyboard and scroll down you will see options for the left and right convienience keys and you can select from a list of functions for them to operate.As the mute key is now so important as it's the only way to unlock the keypad in OS 5 it would make sense that there would be the option to use another key.
__________________
Please note:No Blackberrys were harmed in the making of this post.
Offline  
Old 03-31-2010, 12:32 PM   #7
John Clark
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Default

Quote:
Originally Posted by PIRATA! View Post
any other solution thet using the mute button or downgrading os?!?
Maybe it's time to replace the handset.
Offline  
Old 03-31-2010, 05:03 PM   #8
scaevola
BlackBerryFAQ.com Moderator
 
Join Date: Oct 2006
Location: Washington DC
Model: 9900
OS: 7.X
PIN: ask Nicely.
Carrier: AT&T/tmobile
Posts: 666
Default

Can't you use "K"?

Turn off dial from the home menu.
__________________
Q10! <- Love the 9000!! It's everything I wanted (minus enough ON BOARD memory)!!
<-9700 ---! more memory! small screen&keypad :( ->
Offline  
Old 04-01-2010, 01:59 AM   #9
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Quote:
Originally Posted by John Clark
Quote:
Originally Posted by PIRATA! View Post
any other solution thet using the mute button or downgrading os?!?
Maybe it's time to replace the handset.
Hehe..no way to get a replacement device from a hit on the ground device here in Italy!
__________________
My BB: 8100 Pearl / 9000 Bold
My Topics: Os5 without BIS/BES / Facebook 1.6 for Os5
Offline  
Old 04-01-2010, 07:02 AM   #10
pizzaman383
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Location: Roswell, GA
Model: 8700c
Carrier: cingular/At&T
Posts: 16
Default

Wirelessly posted

I just noticed a couple of days ago that my mute button no longer works. I upgraded to 509 a few weeks ago. I can't remember the last time I used the mute button. Now, I don't know if it stopped working because of the upgrade.
__________________
PizzaMan383
BB 9800
www.passionateaboutpizzabook.com
Offline  
Old 04-01-2010, 11:32 AM   #11
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

Quote:
Originally Posted by pizzaman383 View Post
Wirelessly posted

I just noticed a couple of days ago that my mute button no longer works. I upgraded to 509 a few weeks ago. I can't remember the last time I used the mute button. Now, I don't know if it stopped working because of the upgrade.
No way! Its just a button that "clicks"!

If you open you BB you'll see that is an electronic button soldered on your BB motherboard.
The button is made of a plastic button that moves inside a plastic cage in the classic in<->out way, and at the end of its run it bends two tiny slices of metal that "pops" together making the classic "click" you hear, just touching together and closing the circuit.

In other words, its like any simple button on the earth!
You can just simply see and activate the mute/standby option just by bypassing the circuit and close the circuit with a wire touching the button contacts soldered on the motherboard (tried with my opened BB turned on)


The fact is that I already repaired my button soldering it back on, and after a while I had to open the button it self because of the oxidation of the two tiny slice of metal that where blocking the power contacts.

After some months I am facing the oxidation again, and I am afraid that I could not open the button again because I super-glued it

The only solution is the KEY LOCK to prevent any strange BB use while in my pocket.

DOES OS 5 HAVE A KEY LOCK FEATURE JUST AS WITH OS 4.6 WITHOUT ANY USE OF THE TOP MUTE BUTTON???!?
Offline  
Old 04-01-2010, 01:08 PM   #12
John Clark
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Default

You can hold the A button to lock the keypad
Offline  
Old 04-01-2010, 06:30 PM   #13
paloma
Knows Where the Search Button Is
 
paloma's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Vietnam
Model: 8900r
OS: 5.0.0.509
PIN: FFFFFFFF
Carrier: 452-01; 452-04
Posts: 36
Default

downgrage OS to 5.0.0.411, this version support unlock by *+call.
Otherwise, if U need a hardware solution, I'll post a guide with pics. U need a new button and soldering
Another way: Set password protected for Ur phone :D

Last edited by paloma; 04-01-2010 at 06:49 PM..
Offline  
Old 04-02-2010, 02:44 AM   #14
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Quote:
Originally Posted by paloma
downgrage OS to 5.0.0.411, this version support unlock by *+call.
Otherwise, if U need a hardware solution, I'll post a guide with pics. U need a new button and soldering
Another way: Set password protected for Ur phone :D
5.0.0.411...Ok! I'll check for it!
(Ps: direct post link for that os? )

About the hardware solution: please show me! ;)
__________________
My BB: 8100 Pearl / 9000 Bold
My Topics: Os5 without BIS/BES / Facebook 1.6 for Os5
Offline  
Old 04-02-2010, 04:33 AM   #15
paloma
Knows Where the Search Button Is
 
paloma's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Vietnam
Model: 8900r
OS: 5.0.0.509
PIN: FFFFFFFF
Carrier: 452-01; 452-04
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by PIRATA! View Post
Wirelessly posted (8100 Pearl)



5.0.0.411...Ok! I'll check for it!
(Ps: direct post link for that os? )

About the hardware solution: please show me! ;)
9000jEastAsia_PBr5.0.0_rel661_PL5.2.0.33_A5.0.0.41 1_Bell_Mobility_Inc.exe
9000jEastAsia_PBr5.0.0_rel661_PL5.2.0.33_A5.0.0.41 1_Bell_Mobility_Inc.exe

HW solution: I'll take photos later, pls wait.
__________________
SL45 >> 6230 >> 7230 >> 8700 >> 8320 >> 9000 >> 8900 >> 9700 >> 8900
Offline  
Old 04-02-2010, 11:56 AM   #16
paloma
Knows Where the Search Button Is
 
paloma's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Vietnam
Model: 8900r
OS: 5.0.0.509
PIN: FFFFFFFF
Carrier: 452-01; 452-04
Posts: 36
Default

__________________
SL45 >> 6230 >> 7230 >> 8700 >> 8320 >> 9000 >> 8900 >> 9700 >> 8900
Offline  
Old 04-02-2010, 01:12 PM   #17
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

All other 3 mounting contacts are useful?

If I remove completly the button, should I solder together those 3 contacts with a wire?
__________________
My BB: 8100 Pearl / 9000 Bold
My Topics: Os5 without BIS/BES / Facebook 1.6 for Os5
Offline  
Old 04-02-2010, 02:24 PM   #18
paloma
Knows Where the Search Button Is
 
paloma's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Vietnam
Model: 8900r
OS: 5.0.0.509
PIN: FFFFFFFF
Carrier: 452-01; 452-04
Posts: 36
Default

no no no, bro. Center contactor is useless, it's only for holding. Only left and right contacts used.
And do-not connect them with a wire, U must have a button or swich beetwen them. When 2 points connected,the lock button "pushed", and the button released when connector lost.
Sorry about my bad English. I wish U understand extractly what I've said
__________________
SL45 >> 6230 >> 7230 >> 8700 >> 8320 >> 9000 >> 8900 >> 9700 >> 8900

Last edited by paloma; 04-02-2010 at 02:28 PM..
Offline  
Old 04-03-2010, 05:41 AM   #19
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

Wirelessly posted (8100 Pearl)

Quote:
Originally Posted by paloma
no no no, bro. Center contactor is useless, it's only for holding. Only left and right contacts used.
And do-not connect them with a wire, U must have a button or swich beetwen them. When 2 points connected,the lock button "pushed", and the button released when connector lost.
Sorry about my bad English. I wish U understand extractly what I've said
Nono,I had understood perfectly!
I had already found them last time I opened my Bold, but I was guessing about what should happen if I completly remove the button,and so I was guessing about the 3 BIG doubble solder points that are placed beside the two sides of the button and in the middle of the two lillte button contacts you signed.
The fact is that I see that the two external big soldering points beside the buttons are connected to the circuits, so I was guessing if the button cage is some sort of closed contact for something important (soldering lines goes inside the motherboard).

What do you think?
__________________
My BB: 8100 Pearl / 9000 Bold
My Topics: Os5 without BIS/BES / Facebook 1.6 for Os5
Offline  
Old 04-06-2010, 07:26 AM   #20
PIRATA!
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Default

Quote:
Originally Posted by paloma View Post
9000jEastAsia_PBr5.0.0_rel661_PL5.2.0.33_A5.0.0.41 1_Bell_Mobility_Inc.exe
9000jEastAsia_PBr5.0.0_rel661_PL5.2.0.33_A5.0.0.41 1_Bell_Mobility_Inc.exe

HW solution: I'll take photos later, pls wait.
Is the MULTILANG the same as yours about the lock key unction?
(found in the rel661 page HERE: 9000M_PBr5.0.0_rel661_PL5.2.0.33_A5.0.0.411_3_Swed en_Denmark.exe)
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.