BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 12-18-2008, 11:03 PM   #221
jeremy
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
jeremy's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: US
Model: 8900
Carrier: AT&T
Posts: 276
Default

Please Login to Remove!

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
Oh yeah, it's also possible that Google is reporting the same lat/lon for the new site OR, the same physical base station is broadcasting two different cell ids.

If you give me the CELLID and LAC of the new and old cell sites, I can look them up manually.
Ahh. I'll see if I can get a specific example to you.
Offline  
Old 12-19-2008, 02:28 PM   #222
AL904
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
AL904's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Jacksonville Beach, FL
Model: 9000
Carrier: at&t
Posts: 215
Default

Signal Location Utility is a great application! Thanks for providing it to us RemyJ.

Here are a couple of details regarding my current connection that I would like to see added:
  • Frequency band (850, 1900, 1700/2100)
  • Distance and direction from My location to cell site
  • Markers on map from My Location and Cell site with connecting line between the two

I would also like an application that listed information regarding other network towers in the area that would display:
  • Operator name and Mobile Network Code
  • Frequency band (850, 1900, 1700/2100, etc.)
  • Technology (GSM, Edge, WCDMA, etc.)
  • Location (Latititude and longitude)
  • Signal strength

I am currently using a program called "CellFinder" on my T-Mobile G1 (Android) phone. That application has several of those features. You can read more about CellFinder at GoogleCode and Codeastrophe.

Also, a question about SignalLoc: In Network Details on my 9000, it shows the carrier as "AT&T." However, in the fields for MCC and MNC, it shows 784 and 1040. Shouldn't those fields contain 310 and 380?

Again, I really appreciate your good work, RemyJ! I hope you find some ideas for future enhancements from this post.
__________________
Al in Jacksonville Beach, FL

Offline  
Old 12-19-2008, 02:45 PM   #223
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by AL904 View Post
Signal Location Utility is a great application! Thanks for providing it to us RemyJ.

Here are a couple of details regarding my current connection that I would like to see added:
  • Frequency band (850, 1900, 1700/2100)
  • Distance and direction from My location to cell site
  • Markers on map from My Location and Cell site with connecting line between the two
Let me check on frequency. I may be able to derive it from the channel number but the API doesn't expose it directly.

Distance and direction are displayed if both the lat/lon of the cell site and the current location are available. It's the last line of the main screen. Double check your font size and make sure it's not pushed off the screen.

Good idea on showing both markers. I'll add it.

Quote:
Originally Posted by AL904 View Post

I would also like an application that listed information regarding other network towers in the area that would display:
  • Operator name and Mobile Network Code
  • Frequency band (850, 1900, 1700/2100, etc.)
  • Technology (GSM, Edge, WCDMA, etc.)
  • Location (Latititude and longitude)
  • Signal strength

I am currently using a program called "CellFinder" on my T-Mobile G1 (Android) phone. That application has several of those features. You can read more about CellFinder at GoogleCode and Codeastrophe.
Unfortunately, the API doesn't expose any information about neighboring cell sites. CellFinder's got the same problem.

Quote:
Originally Posted by AL904 View Post

Also, a question about SignalLoc: In Network Details on my 9000, it shows the carrier as "AT&T." However, in the fields for MCC and MNC, it shows 784 and 1040. Shouldn't those fields contain 310 and 380?

Again, I really appreciate your good work, RemyJ! I hope you find some ideas for future enhancements from this post.
Yep, I never noticed that. The values are correct but should be displayed in hex instead of decimal. I'll fix shortly.
Offline  
Old 12-20-2008, 08:27 AM   #224
AL904
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
AL904's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Jacksonville Beach, FL
Model: 9000
Carrier: at&t
Posts: 215
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
Distance and direction are displayed if both the lat/lon of the cell site and the current location are available. It's the last line of the main screen. Double check your font size and make sure it's not pushed off the screen.
Thanks, RemyJ ! That did the trick.

Is there any chance of allowing the main screen to scroll down, so us folks with old eyes can use a larger font?
__________________
Al in Jacksonville Beach, FL

Offline  
Old 12-20-2008, 11:09 AM   #225
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by AL904 View Post
Thanks, RemyJ ! That did the trick.

Is there any chance of allowing the main screen to scroll down, so us folks with old eyes can use a larger font?
Yeah, I thought it did until I was reproducing your problem.
I'll fix it shortly.
Offline  
Old 12-20-2008, 12:27 PM   #226
Jared
Urban Outdoorsman
 
Jared's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Brooklyn
Model: 9700
OS: 6.x
Carrier: T-Mobile
Posts: 162
Default

@RemyJ... I have never seen a developer so in touch with their user base. Keep up the good work!

Thx..
__________________

7230 -> 8700 -> 9000 -> 9700
BES Admin (BES Express)
@jarbro
Offline  
Old 12-23-2008, 04:11 PM   #227
jjsbronco
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: U S Cellular
Posts: 1
Default wont work

I'm not able to get this to work, do you have any more helpful hints
Offline  
Old 12-23-2008, 07:33 PM   #228
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by jjsbronco View Post
I'm not able to get this to work, do you have any more helpful hints
Well my first hint would be for you to go into a little more detail.
Offline  
Old 12-23-2008, 07:41 PM   #229
TroyDBrown
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Default

RemyJ, Thanks again for all the work on this. I also would love to see frequency.
Offline  
Old 12-23-2008, 08:45 PM   #230
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by TroyDBrown View Post
RemyJ, Thanks again for all the work on this. I also would love to see frequency.
I'm still looking at this. The RIM API only exposes the Absolute Radio Frequency Channel Number which isn't as absolute as the name implies. If you on GSM_1800, channel 512 is 1805.2 MHz if you're on GSM_1900, channel 512 is 1930.2 MHz. All RIM exposes about band for GSM is the bands that the handset is capable of, not the one actually in use.
Offline  
Old 12-27-2008, 10:27 PM   #231
SpectreBlofeld
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
SpectreBlofeld's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9630
OS: 4.5.x.x
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 211
Default

This app is awesome, thanks so much!
Offline  
Old 01-07-2009, 07:51 PM   #232
mikedoan
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9000
PIN: 255F2EDC
Carrier: Optus (Aus)
Posts: 17
Default

Trying latest build on Bold.

I've been praying for an app like this and had no idea that one existed. I've been having ongoing issues with my carrier (Optus Australia) and they won't admit that they've got major network issues in my area (even though majority of my colleagues on Optus have the same issue).

This is exactly what I've been needing, now I can give them exact network details...

When trying to "view all on map" it comes up with an error. Also, I can view saved sites (have set it to automatically save all new sites except for unidentified ones), but can't work out the "view saved locations"; how do you actually save locations?

EDIT: Realised saved locations is actually "Auto Save location" (sorry)

Last edited by mikedoan; 01-07-2009 at 07:56 PM.. Reason: Realised mistake
Offline  
Old 01-07-2009, 07:55 PM   #233
hammondfra
Thumbs Must Hurt
 
hammondfra's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Toledo, OH
Model: 8330
OS: 5.0.0.438
PIN: 304493C1
Carrier: Alltel/Verizon
Posts: 55
Default

Thanks for this neat little app...I will play with it more when I get out of work tonight...
__________________
"Why do we have to talk to this jackass like he's four? When did foolhardy war and economic collapse become 'uh-oh moments'?" ~Jon Stewart
Offline  
Old 01-08-2009, 12:46 AM   #234
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by mikedoan View Post
Trying latest build on Bold.

I've been praying for an app like this and had no idea that one existed. I've been having ongoing issues with my carrier (Optus Australia) and they won't admit that they've got major network issues in my area (even though majority of my colleagues on Optus have the same issue).

This is exactly what I've been needing, now I can give them exact network details...

When trying to "view all on map" it comes up with an error. Also, I can view saved sites (have set it to automatically save all new sites except for unidentified ones), but can't work out the "view saved locations"; how do you actually save locations?

EDIT: Realised saved locations is actually "Auto Save location" (sorry)
Only BlackBerry Maps supports the ability to view multiple locations at a time so even if you set Google Maps in options, "view all" still uses BlackBerry maps. That being said, some later OS releases have a bug which prevents third party apps from opening BlackBerry maps. So, which OS version are you on and are you using the 8100 in your profile or another device?

You can also save a location explicitly from the menu if there's a valid GPS fix.
Offline  
Old 01-08-2009, 12:46 AM   #235
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by hammondfra View Post
Thanks for this neat little app...I will play with it more when I get out of work tonight...
Thanks. Let me know how it works for you.
Offline  
Old 01-08-2009, 01:19 AM   #236
mikedoan
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9000
PIN: 255F2EDC
Carrier: Optus (Aus)
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
Only BlackBerry Maps supports the ability to view multiple locations at a time so even if you set Google Maps in options, "view all" still uses BlackBerry maps. That being said, some later OS releases have a bug which prevents third party apps from opening BlackBerry maps. So, which OS version are you on and are you using the 8100 in your profile or another device?

You can also save a location explicitly from the menu if there's a valid GPS fix.
Thanks for the reply. I had worked out the manual location save (hadn't had chance to repost yet).

So can view multiple locations on BBMaps; ok.

I am using a Bold (OS:4.6.0.190)

I did try the open multiple, but because I don't have BBMaps installed (using Google), it obviously won't be able to open it.

I'm loving the functionality. One question, the "write debug messages..." option, what is that used for?

I'm hoping to be able to track where I'm having call dropout issues on my carrier's network. Will it log this type of info?
Offline  
Old 01-11-2009, 04:57 PM   #237
cccerberus
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by SpectreBlofeld View Post
This app is awesome, thanks so much!
gotta agree!

Last edited by cccerberus; 01-11-2009 at 08:26 PM..
Offline  
Old 01-11-2009, 06:11 PM   #238
CarlGalgano
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Marietta, GA
Model: 9000
Carrier: ATT
Posts: 123
Default

RemJ, I have been using your app on my Bold for a while and have noticed a bug (I think). It often takes me several attempts to start/stop the application before the long/lat of the cell site will come up even though I may be sitting in the same location. Also along the same issue, if I can get the long/late to come up, when I am driving, if I see the phone change to a new cell site, the long/late does not update to the new tower, it seems to be the same as the last tower. If you would like for me to do any logging, debugging, etc (you will need to tell me how), I am happy to get you more info.
Offline  
Old 01-11-2009, 07:11 PM   #239
Dirky
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Dirky's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Up North - UK
Model: 8320
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 265
Smile

Amazing app! Thanks.
This appeals to the inner geek within
__________________
http://www.ubertechs.co.uk
Personal Blog - http://www.g6phf.co.uk
Offline  
Old 01-11-2009, 08:36 PM   #240
zerog6
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2008
Location: Miami, FL
Model: Storm
PIN: 30547339
Carrier: Verizon
Posts: 26
Default

Does it only give you current locations when you open googlemaps? Or can you set it to give you realtime turn by turn location? The only way it works for me is to get my exact location by going into the program and clicking to show my location on the map. If I just try to use googlemaps normally, it will still only give a location radius of 1100 or so meters
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Dual Run AC Capacitor 45+5 MFD µF 370-440VAC 50/60Hz 5% HVAC QUALITY GUARANTEED picture

Dual Run AC Capacitor 45+5 MFD µF 370-440VAC 50/60Hz 5% HVAC QUALITY GUARANTEED

$10.75



500pc Radial Electrolytic Capacitor Assortment Kit 24 Value 0.1uF-1000uF 10V-50V picture

500pc Radial Electrolytic Capacitor Assortment Kit 24 Value 0.1uF-1000uF 10V-50V

$14.77



Dual Run AC Capacitor 35+5 MFD µF 370-440VAC 50/60Hz 5% HVAC QUALITY GUARANTEED picture

Dual Run AC Capacitor 35+5 MFD µF 370-440VAC 50/60Hz 5% HVAC QUALITY GUARANTEED

$8.32



CSRU1 Compressor Saver Hard Start for 1 to 3 Ton Systems picture

CSRU1 Compressor Saver Hard Start for 1 to 3 Ton Systems

$19.99



MOTOR RUN CAPACITOR DUAL  40/5 MFD 370-440 VAC 50/60HZ picture

MOTOR RUN CAPACITOR DUAL 40/5 MFD 370-440 VAC 50/60HZ

$11.99



45+5 45/5 uF MFD 370-440 V VAC High Quality Motor Dual Run Capacitor CBB65-R  picture

45+5 45/5 uF MFD 370-440 V VAC High Quality Motor Dual Run Capacitor CBB65-R

$13.20







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.