BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 01-29-2010, 09:06 AM   #1
Raptor464
Kid Tested. Mom Approved.
 
Raptor464's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Northwest Indiana
Model: 9700
OS: 6.0.0.4xx
PIN: eapple under the sea
Carrier: T-mobile USA
Posts: 3,126
Default BlackBerry 8900 OS 5.0.0.461 Leaked

Please Login to Remove!

Report your findings...
__________________
BlackBerry 9700: OS 6.0.0.424 FLASH WHITE
The BlackBerry Zone VIP
Follow me on Twitter: http://twitter.com/Raptor464
Offline  
Old 01-29-2010, 11:37 AM   #2
JSanders
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: Z30
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,921
Default

Download link:

8900 5.0.0.461
Offline  
Old 01-29-2010, 02:13 PM   #3
saymen
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 51
Default

iŽd be so interessted in installing it, have the sms bug on my 411 otherwise im totally happy with it. (sms bug i put the other sms cod on the 411)
just would like to know if it still has the sms bug though.

apperantly it has no lock function which is a bug too i suppose
Offline  
Old 01-29-2010, 02:47 PM   #4
ubizmo
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ubizmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Philadelphia
Model: 9780
OS: 6.0.0.600
PIN: ultimate
Carrier: T-mobile
Posts: 423
Default

Quote:
Originally Posted by saymen View Post
iŽd be so interessted in installing it, have the sms bug on my 411 otherwise im totally happy with it. (sms bug i put the other sms cod on the 411)
just would like to know if it still has the sms bug though.

apperantly it has no lock function which is a bug too i suppose
It still has the keyboard lock function. The change is that that function is no longer activated by the 'K' keyboard shortcut. The left shoulder key still works, though.

I never had any trouble with SMS with previous versions of 5.x, so I can't comment. SMS still seems fine.

I've only had it installed for a few hours, so these are just initial observations:

-- On the whole, my 8900 feels less laggy and more responsive. Interestingly, I had installed "berryjoose" under 5.0.0.411 and saw no improvement. 5.0.0.461, without it, shows the improvement I'd hoped for. There seems to be less lad in all operations and transitions.

-- If a program installation calls for a reboot, when the reboot is complete, a screen offers details of the process.

-- The photo resize dialogue no longer has a "Use this for future photos" (or whatever) option. Since it defaulted to the last one used anyway, that checkbox was superfluous.

Not much, but that's all I've noticed so far.

Ubizmo
Offline  
Old 01-30-2010, 07:53 PM   #5
daddyshatch
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Default

I've had issues with sms on all versions of 5.xxx and this version is no exception. If I have an on going text conversation sometimes it won't let me open the converstaion up unless I act like I am starting a new conversation with the person. This version is worse-won't let me open some at all, have to wait for either a new text from that person or delete history and start over.

Also for some reason my phone no longer charges on the dock. Charges just fine with the wall charger but the dock is not recognized.

Hate threaded text and the bugs so I think I am going back to 4.7.
Offline  
Old 01-31-2010, 03:57 PM   #6
thecelt1974
Knows Where the Search Button Is
 
thecelt1974's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago
Model: 8900
OS: Willyboy
PIN: N/A
Carrier: TMO
Posts: 46
Default

Downloaded this yesterday. I find it is much less taxing on my battery (or maybe it is all in my head).

Also, like an earlier post, the Keyboard Lock function is gone. Left shoulder button doesn't work for me. Keyboard Lock icon is gone as well. I had previously set-up one of the side keys to lock my keyboard when I pressed it.


Anyone know who to get the lock function back?? is there a .cod file we can swipe from a different build or something??
Offline  
Old 01-31-2010, 04:17 PM   #7
thecelt1974
Knows Where the Search Button Is
 
thecelt1974's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago
Model: 8900
OS: Willyboy
PIN: N/A
Carrier: TMO
Posts: 46
Default

just messed with my phone a bit more. seems the only lock function available is to have the password lock on. then the shoulder key and the "soft key" i had set to lock the keypad works (but you have to enter a password).

I liked it better before when you could just opt to lock the keyboard with out needing a password.


If I'm missing a setting or something would love for someone to set me straight!!

Last edited by thecelt1974; 01-31-2010 at 04:20 PM..
Offline  
Old 02-01-2010, 12:44 PM   #8
eBud
Knows Where the Search Button Is
 
eBud's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: New Albany, MS
Model: 8900
OS: 5.0.0.592
Carrier: at&t
Posts: 19
Default

Noticed WiFi won't auto connect as it did with .411...another poster had success by checking the "Enable single profile scanning" in setup. Yes, it works.
__________________
RT(N) CNMT
8310->8900
Offline  
Old 02-02-2010, 12:37 PM   #9
ubizmo
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ubizmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Philadelphia
Model: 9780
OS: 6.0.0.600
PIN: ultimate
Carrier: T-mobile
Posts: 423
Default

A few days later...

-- I do have a password set, and the left shoulder key locks the 8900 down, exactly as the 'K' shortcut used to. At least, that's what I'm seeing on my 8900.

-- Battery life was good with .411 and seems just as good with .461.

-- I've had no spontaneous reboots yet. With .411 they were fairly frequent, especially when doing stuff with the browser, like scrolling in a zoomed page or backing out of an incompletely loaded page.

-- Oddly, there were some sites that I had trouble loading in OperaMini beta 5. For some reason, they load just fine now, with .461.

-- The memory leak seems about the same as always.

Ubizmo
Offline  
Old 02-02-2010, 03:10 PM   #10
thecelt1974
Knows Where the Search Button Is
 
thecelt1974's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago
Model: 8900
OS: Willyboy
PIN: N/A
Carrier: TMO
Posts: 46
Default

yeah.... if a password is set, keyboard lock function inherent in the phone acts normally. However, you must have a password set.

with .411, you did not need to set a password and the shoulder key worked just fine.

Really a stupid change (or miss) by RIM. Very annoying.
Offline  
Old 02-03-2010, 09:30 AM   #11
Caribe95
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chile
Model: 9380
OS: 7.1.0
PIN: ********
Carrier: Movistar
Posts: 62
Default

Hi,

I installed .461 but DM do not recognize the password seted on the handheld.
Offline  
Old 02-03-2010, 11:25 AM   #12
ubizmo
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ubizmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Philadelphia
Model: 9780
OS: 6.0.0.600
PIN: ultimate
Carrier: T-mobile
Posts: 423
Default

Quote:
Originally Posted by thecelt1974 View Post
yeah.... if a password is set, keyboard lock function inherent in the phone acts normally. However, you must have a password set.

with .411, you did not need to set a password and the shoulder key worked just fine.

Really a stupid change (or miss) by RIM. Very annoying.
The failure of the shoulder key to work with no password set looks like a bug. The removal of the 'K' shortcut may be intended, although I don't know why. But I don't know why they took away the 'F' shortcut for managing profiles either, and that was a few OS releases back.

I've noticed another quirk: With this OS, JiveTalk tends to lose connectivity under WiFi, and doesn't reconnect. If I switch back to EDGE, it comes back online.

I'm also sometimes seeing greater than normal lag getting the screen to light up after it times out and goes dark. When I press a key, it'll stay black and show the hourglass for a second or so--enough to be noticeable.

I have no trouble connecting with DM with a password set.

Ubizmo
Offline  
Old 02-03-2010, 08:22 PM   #13
ubizmo
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ubizmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Philadelphia
Model: 9780
OS: 6.0.0.600
PIN: ultimate
Carrier: T-mobile
Posts: 423
Default

I should add...phone calls when I'm on WiFi are still terrible. My impression is that they were bad in .238, a bit better but still bad in .411, and as bad as ever in .461. They start out okay, but deteriorate quickly, to the point where I can't understand anything said to me.

Ubizmo
Offline  
Old 02-06-2010, 08:44 PM   #14
somerandomguy
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Default

Downloading now... will post findings eventually.

++ thanks for posting : )
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 02-07-2010, 01:44 AM   #15
vinmontRD
CrackBerry Addict
 
vinmontRD's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NJ, USA
Model: 8900
OS: 5.0.0.238
Carrier: T-Mobile
Posts: 726
Default

I went to this directly from 348 on my 8900, and very glad to make the move. EVERY app I've used seems to work perfectly on 468, I've got 15 to 20MB more free memory with this release, and the battery lasts longer.

Surprised to hear that Ubizmo has WiFi/UMA problem, but maybe our setups are different. UMA has been superb with this version -- flawless, and sound quality is excellent. Also noticed that the battery seems to last longer when I'm on UMA for most of the day than on days when I'm on the regular GPRS/EDGE network. All in all I'm loving this release.
__________________
Jon
Be water my friend...
www.stronggroup.com
Offline  
Old 02-07-2010, 02:48 AM   #16
somerandomguy
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Default

yeah, this new build seems faster and ive got a hell of a lot more free memory.
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 02-10-2010, 03:50 PM   #17
Ceslar
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 8900
OS: 5.0.0.461
PIN: Ask
Carrier: T-Mobile
Posts: 4
Default

I am unable to connect to UMA but able to get on wi-fi.
__________________
_______________________________
T-Mobile
Blackberry Curve 8900: OS 5.0.0.461
Blackberry Curve 8320 -> Gave away
Blackberry Pearl 8100 -> Gave away

Last edited by Ceslar; 02-10-2010 at 03:53 PM.. Reason: More info
Offline  
Old 02-10-2010, 04:10 PM   #18
vinmontRD
CrackBerry Addict
 
vinmontRD's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NJ, USA
Model: 8900
OS: 5.0.0.238
Carrier: T-Mobile
Posts: 726
Default

Quote:
Originally Posted by Ceslar View Post
I am unable to connect to UMA but able to get on wi-fi.
You've checked settings to make sure you've set "Wi-Fi preferred"?

I just had a nice test of UMA with the 8900 and this release: I'm snowed in NJ today and had to host a meeting in NYC. Used a conference line and tried to call in via Verizon (land line via FIOS) -- but got an "all circuits are busy" message. So I called in from my 8900 instead, using UMA.

I wound up hosting a 1 hour meeting using the 8900's speaker phone, connected over UMA through the T-Mobile-provided Linksys router that comes with T-Mobile@Home service. The connection was superb: excellent sound quality -- sounded corded, and not a single hiccup during the 1 hour UMA call. I also continue to find that UMA / Wi-Fi seems to connect almost instantly with this release.

I'd suggest that your problem isn't with the OS release itself, but instead perhaps with settings that may have defaulted to something you need to change with this release.
__________________
Jon
Be water my friend...
www.stronggroup.com
Offline  
Old 02-10-2010, 07:43 PM   #19
nljunior
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Sao Paulo - Brazil
Model: 8900
OS: 5.0.0.411
PIN: N/A
Carrier: TIM Brasil
Posts: 3
Default

My current version is 411 and I cannot locate where to set as "WiFi Preferred".
Pls, let me know how to that.
Thanks
Offline  
Old 02-10-2010, 11:21 PM   #20
vinmontRD
CrackBerry Addict
 
vinmontRD's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NJ, USA
Model: 8900
OS: 5.0.0.238
Carrier: T-Mobile
Posts: 726
Default

Quote:
Originally Posted by nljunior View Post
My current version is 411 and I cannot locate where to set as "WiFi Preferred".
Pls, let me know how to that.
Thanks
Options / Mobile Network / Connection Preference -- then click the gray drop-down. Choices should be:

- Mobile Network Only
- Mobile Network Preferred
- Wi-Fi Only
- Wi-Fi Preferred
__________________
Jon
Be water my friend...
www.stronggroup.com
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Apple 2 II plus //e IIe 2e and Hardware Compatibles Saturn Rocket 128K RAM Card
$38.99
Apple 2 II plus //e IIe 2e and Hardware Compatibles Saturn Rocket 128K RAM Card picture128K RAM - APPLE - ORIGINAL APPLE prototype BOARD
$375.0
128K RAM - APPLE - ORIGINAL APPLE prototype BOARD pictureVINTAGE APPLE LITE VRAM 128K X 8 BOARD CARD 820-0522-A With A Cable Connection.
$99.99
VINTAGE APPLE LITE VRAM 128K X 8 BOARD CARD 820-0522-A  With A Cable Connection. pictureAPPLE 630-0895-B VRAM 128K X 8 BOARD CARD VINTAGE
$74.77
APPLE 630-0895-B  VRAM 128K X 8 BOARD CARD VINTAGE pictureAPPLE 820-0522-A 630-0895-B LITE VRAM 128K X 8 BOARD >
$149.99
APPLE 820-0522-A 630-0895-B LITE VRAM 128K X 8 BOARD > picture






Copyright © 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.