BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 06-12-2006, 04:18 PM   #1
abrecher
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2006
Model: 8700g
Carrier: t-mobile
Posts: 23
Default "Dial by Name" issue on 4.1

Please Login to Remove!

My upgrade to 4.1 went flawlessly. The one feature missing in 4.1 is Dial by Name from home. You need to go to address book, click call user and select #. Taking away the Dial by Name option is INSANE!!!

I want to smash my BB against the wall each time I attempt to make a call.

I've been using a BB since 1999 and I think this was their worst mistake ever.

If anybody has a fix I implore you to please email me
Offline  
Old 06-12-2006, 04:22 PM   #2
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

You are a one man crusade. Try and keep it in one thread.
Offline  
Old 06-12-2006, 05:45 PM   #3
darkhorse
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ohio
Model: 9000
PIN: 249E9788
Carrier: AT&T
Posts: 49
Default

Unless i am misunderstanding your problem, you can still dial by name in OS 4.1

All you have to do is hold the send button a few seconds and it brings up the dial by name prompt... Note, though this is on an 8700c with the new send button... it may not be possible on a 7290 or older phone...
Offline  
Old 06-12-2006, 06:30 PM   #4
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

It is only possible on BlackBerrys with the green send button. So that means it works on the 8700s and 71xxs only.
Offline  
Old 06-13-2006, 09:37 AM   #5
forevergreen
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2005
Location: boston
Model: Tour
Carrier: vzw
Posts: 127
Default

I feel your pain abrecher, I've post a number of times about this and someone else, and myself, even offered some $$ for someone to write a fix. However, NJblackberry is saying it isn't possbile.

I agree though, UNBELIEVABLE that it was taken away.
Offline  
Old 06-29-2006, 07:08 AM   #6
radamo
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island, NY
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 37
Default

I just "upgraded" from a 6230 and I am absolutely amazed that the 7290 does not have Dial by name... What were they thinking???? Does this work with older OS' running on the 7290??? I upgraded to 4.1...
Thanks for any help .

RA
Offline  
Old 06-29-2006, 07:19 AM   #7
mrogers
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
mrogers's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Indianapolis, IN
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 485
Default

Quote:
Originally Posted by darkhorse
Unless i am misunderstanding your problem, you can still dial by name in OS 4.1

All you have to do is hold the send button a few seconds and it brings up the dial by name prompt... Note, though this is on an 8700c with the new send button... it may not be possible on a 7290 or older phone...
Wow, you are the man! I've been missing this desperately ever since I upgraded my old 7290 to 4.1, and I didn't know about that feature on my new 8700c. Thanks!
Offline  
Old 06-29-2006, 07:32 AM   #8
radamo
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island, NY
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 37
Default

Anyone know where to get the older 4.0.2 OS for the 7290???
Thanks,
RA
Offline  
Old 06-29-2006, 12:45 PM   #9
johnnyvol
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Model: 7250
Posts: 4
Default

I don't post here much, just lurk mostly. Holding the send button for a second or two brings up a dial by name option on my 7250 on Verizon. I can then either scroll through my contacts or type the name and is does like it used to do and finds 'em.

John
Offline  
Old 06-29-2006, 04:04 PM   #10
radamo
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island, NY
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 37
Default

Johhnvol,
That is the closest thing to the old dial by name function that I have seen... Thanks,
I may be able to work with that!!!
Rich A.
Offline  
Old 08-02-2006, 04:21 PM   #11
basic
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 7290
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post help for 7290?

Is there a known shortcut for Dial from Address Book for the 7290?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Commodore Daughter KIJASA Amiga A3000 Expansion Board 80’s Used Nice Shape Clean
$0.99
Commodore Daughter KIJASA Amiga A3000 Expansion Board 80’s Used Nice Shape Clean pictureCommodore Daughter Amiga A3000 Expansion Board 1989 Used Nice Shape Very Clean
$0.99
Commodore Daughter Amiga A3000 Expansion Board 1989 Used Nice Shape Very Clean pictureTMS34010FNL-50 GSP PLCC68 AMIGA / #O 7M2 2744
$92.65
TMS34010FNL-50 GSP PLCC68 AMIGA / #O 7M2 2744 picture1PCS New For small weighing junction box electronic four-in one-out junction box
$22.5
1PCS New For small weighing junction box electronic four-in one-out junction box picture1PCS New For small weighing junction box electronic four-in one-out junction box
$42.1
1PCS New For small weighing junction box electronic four-in one-out junction box picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.