BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 03-26-2008, 05:01 PM   #1
kalamaca
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Default Unable to connect -Reason: Failed to associate with the network

Please Login to Remove!

Hi, I'm unable to connect my 8320 to my home wifi.
The message I get when I try to connect is

Unable to connect
Reason: Failed to associate with the network

My broadband is with Orange using the Livebox they provided. I have spoken to them and they were unsure what the problem could be, suggesting that I might have entered the wireless key incorrectly. So I disabled the security on the wifi but I'm still getting the same messege...

Has anyone else had similar problems? Is it more likely to be a problem at the router end or the BB?

Thanks
Offline  
Old 03-26-2008, 05:16 PM   #2
crisambo
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2005
Location: LAX, NYC, CHI, STL, BOS, PHL
Model: 9780
PIN: Another name for the flagstick, term more commonly used by amateurs
Carrier: TMO, ATT, Nextel, Sprint
Posts: 863
Default

Quote:
Originally Posted by kalamaca View Post
Hi, I'm unable to connect my 8320 to my home wifi.
The message I get when I try to connect is

Unable to connect
Reason: Failed to associate with the network

My broadband is with Orange using the Livebox they provided. I have spoken to them and they were unsure what the problem could be, suggesting that I might have entered the wireless key incorrectly. So I disabled the security on the wifi but I'm still getting the same messege...

Has anyone else had similar problems? Is it more likely to be a problem at the router end or the BB?

Thanks
Are you able to see the router SSID on your BB?
Offline  
Old 03-26-2008, 06:16 PM   #3
kalamaca
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Default

yep I get the SSID when the bb scans for available wifi networks and the strength is almost full.
Offline  
Old 03-27-2008, 04:14 PM   #4
kalamaca
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Default

just thought I'd post that i've managed to sort this problem - totally forgot that you have to press the 1 button on the orange livebox to allow paring! Now got UMA etc etc :P joy
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

1PC Three-in-one mini ironing table ironing line CPU heating block
$25.0
1PC Three-in-one mini ironing table ironing line CPU heating block picture1PC Used Motherboard CPU board HD2000-MCB
$110.0
1PC Used Motherboard CPU board HD2000-MCB picture1PC Used Yaskawa motherboard CPU board YPLT31002-1A
$250.0
1PC Used Yaskawa motherboard CPU board YPLT31002-1A pictureHeat Sink Heatsink Aluminum Cooling Fin Radiator For CPU Transistor Power IC DIY
$16.66
Heat Sink Heatsink Aluminum Cooling Fin Radiator For CPU Transistor Power IC DIY picture1pc used LG/LS XGK-CPUE CPU module
$321.0
1pc  used    LG/LS XGK-CPUE CPU module picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.