BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 07-24-2008, 05:27 PM   #81
matteson83
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 3
Default

Please Login to Remove!

Do I have to install each update leading up to 4.5.0.55 or can i update straight from 4.2 to this?
Offline  
Old 07-24-2008, 05:29 PM   #82
John Clark
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

Just install this one. No need to install the others. Just follow the instructions in the first post.
Offline  
Old 07-24-2008, 05:53 PM   #83
kirson
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kirson's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chicago
Model: 9000
Carrier: ATT
Posts: 421
Default

Hi folks,

I've noticed that every time I activate the speaker phone the Blackberry does a hard reset within a few seconds. I've tested this a bunch of times - the phone works fine, then I activate the speaker phone and it crashes. Anyone else have this problem?

Thanks,
Ian
Offline  
Old 07-24-2008, 05:55 PM   #84
matteson83
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 3
Default

I have multiple times, tried reinstalling DM and redownloading the update. I still get an error once the installation begins. It turns off my signal and then proceeds to connect and automatically spits out "A fatal error has occurred while updating your device's software. Please try again." I'm not sure what else to try. Any suggestions? Just keep trying again?
Offline  
Old 07-24-2008, 05:56 PM   #85
Renegade4x4
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 78
Default

Wirelessly posted

Just upgraded everythings great and atleast 2mb more free memory very nice!
Offline  
Old 07-24-2008, 05:56 PM   #86
JSanders
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: Z30
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,921
Default

Ian, are you running this specific OS release and this happening?

Have you done a battery pull reboot?
Offline  
Old 07-24-2008, 06:07 PM   #87
kirson
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kirson's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chicago
Model: 9000
Carrier: ATT
Posts: 421
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
Ian, are you running this specific OS release and this happening?

Have you done a battery pull reboot?
Yes - this OS version (though I noticed crashes during phone calls in the last version too - I just didn't notice the link to the speaker phone, so didn't test it).

I didn't realize a hard reset was different from a battery pull. I jsut pulled the battery, waited 30 seconds, put it back in, and tested again. Same issue. I do have BSmart installed - seems to be running fine. I also have Viigo installed (the beta version). I have a MicroSD card that I formatted with the last version of 4.5.

Is anyone else seeing this behavior?

Thanks,
Ian
Offline  
Old 07-24-2008, 06:54 PM   #88
CSO
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 649
Default

Quote:
Originally Posted by CSO View Post
Thanks John for the warning, but I'm game. On the other hand I will not attempt to do anything without more guidance from you or someone who can explain more. I'd appreciate it if you or others would provide more details as to what to do, since I otherwise don't know where to even start.

thanks
I just installed this version, and I have no idea how it happened but BES reactivated on its own without may knowingly doing anything.
Offline  
Old 07-24-2008, 06:56 PM   #89
John Clark
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Default

I've been told 4.2.2 and higher will activate automatically but I've never experienced it myself. I always start it myself.
Offline  
Old 07-24-2008, 07:08 PM   #90
CSO
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 649
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
I've been told 4.2.2 and higher will activate automatically but I've never experienced it myself. I always start it myself.
It's a relief that it worked with this version as my IT guy must think I'm nuts. The automatic part hadn't worked in the prior upgrades; hopefully they'll continue to do so with subsequent ones.

thanks
Offline  
Old 07-24-2008, 07:24 PM   #91
John Clark
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Default

No, 4.5.0.81 is the bundle version. 4.5.0.55 is the app version. If you type alt + e a c e you'll see the bundle version listed.

You are up to date.
Offline  
Old 07-24-2008, 08:09 PM   #92
nandosze
Knows Where the Search Button Is
 
nandosze's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chicago, IL
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 20
Default

Im still getting that weird message about not having message services configured. I also get it when trying to reply to text or emails but not all the time. Im gonna do a wipe and reinstall. Other than that, this .55 is much quicker and the 3 MB i found have nothing to do with wallpapers, etc. i always remove those
__________________
Blackberry Bold running .185
AT&T
Offline  
Old 07-24-2008, 08:21 PM   #93
sheldonbk
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
sheldonbk's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Canada
Model: 9000
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 413
Default

Just realized that Empower works again with this OS. It didn't with 4.5.0.52. Somehow I thought Empower would need an new update to work again. Must have been a bug in prior OS.
Offline  
Old 07-24-2008, 09:28 PM   #94
Garz08
Thumbs Must Hurt
 
Garz08's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
OS: 4.6
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 125
Default

Wirelessly posted

Just testing .55 on wap forums and so far so good.
Offline  
Old 07-24-2008, 10:00 PM   #95
Cilraaz
Knows Where the Search Button Is
 
Cilraaz's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: New Cumberland, PA
Model: 9530
OS: 5.0.0.732
Carrier: Verizon
Posts: 34
Default

It'd be nice if a1.net actually responded.

Aaaaaaaand....it's back.

Last edited by Cilraaz; 07-24-2008 at 10:03 PM.. Reason: It actually works now.
Offline  
Old 07-24-2008, 10:59 PM   #96
barbwyr
CrackBerry Addict
 
barbwyr's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Southern California
Model: 8310
OS: 4.5.0.52
Carrier: AT&T
Posts: 832
Default

When upgrading the OS using a non-vendor release do you lose the programs that the vendor set the phone up with. For example: I am with ATT and have the ATT Navigator. If I use the A1 release, which appears to be the most recent, will I lose that program?
Offline  
Old 07-24-2008, 11:06 PM   #97
Stinsonddog
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Default

Quote:
Originally Posted by barbwyr View Post
When upgrading the OS using a non-vendor release do you lose the programs that the vendor set the phone up with. For example: I am with ATT and have the ATT Navigator. If I use the A1 release, which appears to be the most recent, will I lose that program?
Not if you tell DM to restore all apps. It backups even OTA apps. This is by far the best of the releases. It's much more snappy than the prior ones.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 07-24-2008, 11:14 PM   #98
Garz08
Thumbs Must Hurt
 
Garz08's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
OS: 4.6
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 125
Default

Wirelessly posted

Anybody having volume issues with media player? Volume sucks but its really bad on videos. I may be going back down to .52 tonight.
Offline  
Old 07-24-2008, 11:20 PM   #99
JaguarXJ7
CrackBerry Addict
 
JaguarXJ7's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Halifax
Model: 9810
OS: 7.1.0.714
Carrier: Rogers
Posts: 554
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
I've been told 4.2.2 and higher will activate automatically but I've never experienced it myself. I always start it myself.
It does for me ........ 2 OS upgrades in about a week and both activated without any input from me at all.

So now I think that'll be #3 ............ maybe this weekend ......... to tired now.
__________________
Regards, Jag

"Torch 9810 + Playbook 64gb"
Offline  
Old 07-25-2008, 12:01 AM   #100
CSO
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 649
Default

Quote:
Originally Posted by sheldonbk View Post
Just realized that Empower works again with this OS. It didn't with 4.5.0.52. Somehow I thought Empower would need an new update to work again. Must have been a bug in prior OS.
still not working fully for me. As I've said before emails with attachments are essentially frozen, can't open the attachment and the menu key doesn't work. And also as I've said, Empower and BBSmart have told me the problems some of us are having is the result of OS4.5 compatability, and that they're coming out with upgrades soon.

Craig
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


RADSTONE VME BOARD PME 68-31 MOTOROLA 6800 33Mhz AMIGA PPC  Module  card picture

RADSTONE VME BOARD PME 68-31 MOTOROLA 6800 33Mhz AMIGA PPC Module card

$185.00



23 WAY MALE

23 WAY MALE "D" PLUG DB23 CONNECTOR FOR COMMODORE AMIGA - RARE

$7.56



RADSTONE VME BOARD PME 68-33 MOTOROLA 6800 33Mhz AMIGA PPC picture

RADSTONE VME BOARD PME 68-33 MOTOROLA 6800 33Mhz AMIGA PPC

$185.00



New Amiga Gotek OLED IIC I2C 0.91

New Amiga Gotek OLED IIC I2C 0.91" 128x32 LCD Display Module 3.3V 5V White #679

$7.12



 Mano Amiga Con Lupa Bono 60-40 Estano Soldadura De Nucleo De Colofonia De Pl... picture

Mano Amiga Con Lupa Bono 60-40 Estano Soldadura De Nucleo De Colofonia De Pl...

$22.95



NEW OPTICAL LASER PICKUP HEAD for AMIGA CD 32 SYSTEM CONSOLE picture

NEW OPTICAL LASER PICKUP HEAD for AMIGA CD 32 SYSTEM CONSOLE

$26.85







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.