BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 08-06-2008, 12:12 PM   #141
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Please Login to Remove!

[quote=Sith_Apprentice;1048698]The exporting doesnt seem to work for me. Google Earth keeps giving me errors.
Quote:
Parse error at line 7, column 11:
not well formed (invalid token)


Using 1754
Can you post (or pm) me the file?
Offline  
Old 08-06-2008, 12:25 PM   #142
Sith_Apprentice
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Default

[QUOTE=RemyJ;1048714]
Quote:
Originally Posted by Sith_Apprentice View Post
The exporting doesnt seem to work for me. Google Earth keeps giving me errors.


Can you post (or pm) me the file?
two files.
Attached Files
File Type: zip gearthtest.zip (2.9 KB, 16 views)
Offline  
Old 08-06-2008, 12:39 PM   #143
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

[quote=Sith_Apprentice;1048758]
Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post

two files.
Rats. It's the "&" in AT&T. I'll fix the code but in the mean time, you can just do a global replace "AT&T" to "AT&T".
Offline  
Old 08-06-2008, 12:45 PM   #144
Sith_Apprentice
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Default

Thank you for the quick response


Update: It puts me at 0,0 lat/lon on all my locations lol

Last edited by Sith_Apprentice; 08-06-2008 at 12:52 PM..
Offline  
Old 08-06-2008, 12:50 PM   #145
fonejunkie
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Default

OK, thanks for the tip on the AT&T/AT&T fix. I got the file to load in Google Maps (desktop browser version), but there is something wrong with the GPS coordinates... it's sticking my cell towers in the Atlantic Ocean, just off the coast of Africa (south of Ghana and west of Gabon), instead of in the Phoenix AZ metro area...

I have also verified that this explains the issue that I mentioned above with regard to getting nothing on my Google Maps app on the my 8310. If I zoom out on the 8310 Google Maps, I eventually see the same thing - a cell tower in the middle of the Atlantic off the coast of Africa.
Attached Images
File Type: jpg bbscreen[105].jpg (71.1 KB, 3 views)
Attached Files
File Type: zip towers.zip (612 Bytes, 5 views)

Last edited by fonejunkie; 08-06-2008 at 02:23 PM..
Offline  
Old 08-06-2008, 01:02 PM   #146
fonejunkie
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Default

I have one other request. Could you either rearrange the menu for exporting the cell towers to move the EXPORT ALL TO FILE away from DELETE ALL and/or add a confirmation prior to deleting all? More than one time I have wiped out my list of cell towers by being 'too quick' on the menu.
Attached Images
File Type: jpg bbscreen[104].jpg (45.1 KB, 6 views)
Offline  
Old 08-06-2008, 01:21 PM   #147
Avernar
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8310
Carrier: Rogers
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
You already have the option to log cell sites as they change, and your location when you've travelled a specified distance. Not enough?
I was only looking at the saved cell site data which didn't have what I wanted (no location). Just looked at the saved location data and you did include the cell tower and signal strength in each location. Perfect!

A nice to have would be an option to save the location every X amount of minutes in addition to the existing distance. If you haven't moved the specified distance in that time it would take another location snapshot and reset the timer. If you have moved the distance then the timer would reset to 0 again.

This way you could average out the signal strength at a location and remove any anomalous readings.
Offline  
Old 08-06-2008, 02:57 PM   #148
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by Sith_Apprentice View Post
Thank you for the quick response


Update: It puts me at 0,0 lat/lon on all my locations lol
Quote:
Originally Posted by fonejunkie View Post
OK, thanks for the tip on the AT&T/AT&T fix. I got the file to load in Google Maps (desktop browser version), but there is something wrong with the GPS coordinates... it's sticking my cell towers in the Atlantic Ocean, just off the coast of Africa (south of Ghana and west of Gabon), instead of in the Phoenix AZ metro area...

I have also verified that this explains the issue that I mentioned above with regard to getting nothing on my Google Maps app on the my 8310. If I zoom out on the 8310 Google Maps, I eventually see the same thing - a cell tower in the middle of the Atlantic off the coast of Africa.
Not reading the Readme I guess.
Only CDMA networks provide cell site location.

Quote:
Originally Posted by fonejunkie View Post
I have one other request. Could you either rearrange the menu for exporting the cell towers to move the EXPORT ALL TO FILE away from DELETE ALL and/or add a confirmation prior to deleting all? More than one time I have wiped out my list of cell towers by being 'too quick' on the menu.
Will do.

Quote:
Originally Posted by Avernar View Post
I was only looking at the saved cell site data which didn't have what I wanted (no location). Just looked at the saved location data and you did include the cell tower and signal strength in each location. Perfect!

A nice to have would be an option to save the location every X amount of minutes in addition to the existing distance. If you haven't moved the specified distance in that time it would take another location snapshot and reset the timer. If you have moved the distance then the timer would reset to 0 again.

This way you could average out the signal strength at a location and remove any anomalous readings.
That makes sense. I'll add the option.
Offline  
Old 08-06-2008, 03:30 PM   #149
Sith_Apprentice
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Default

I was talking about the GPS export data when imported to Google Earth puts me off the coast of Africa at 0,0
Offline  
Old 08-06-2008, 03:33 PM   #150
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by Sith_Apprentice View Post
I was talking about the GPS export data when imported to Google Earth puts me off the coast of Africa at 0,0

Sorry. You're exporting LOCATIONS and it's 0,0? I thought you were talking about cell sites.

Checking...
Offline  
Old 08-06-2008, 04:10 PM   #151
tbhuang2
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
tbhuang2's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.169
Carrier: Sprint
Posts: 261
Default

In addition to when the program won't start unless GPS is on:
If the program is running in the background and I disable GPS, attempting to return to SignalLoc results in an almost frozen BB. This happens whether or not the "...except when it has an invalid location" option is checked.

One request--allow the option for a prefix when exporting all to a file. For example, an option for [current date]-[current time]-[user input].kml Oh and that includes adding the .kml for us, if it isn't too much trouble!
__________________
BB Wishlist:
-Gmail BIS integration with an effective 2-way read/unread sync solution
-Better integrated alarm (on legacy devices)
-Threaded SMS
Offline  
Old 08-06-2008, 05:35 PM   #152
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
Sorry. You're exporting LOCATIONS and it's 0,0? I thought you were talking about cell sites.

Checking...
Sith, I can't reproduce this for locations. Again, can you post the file? The 2 you posted earlier were cell site exports.

Quote:
Originally Posted by tbhuang2 View Post
In addition to when the program won't start unless GPS is on:
If the program is running in the background and I disable GPS, attempting to return to SignalLoc results in an almost frozen BB. This happens whether or not the "...except when it has an invalid location" option is checked.

One request--allow the option for a prefix when exporting all to a file. For example, an option for [current date]-[current time]-[user input].kml Oh and that includes adding the .kml for us, if it isn't too much trouble!
Yep, there's a deadlock somewhere. I'm looking at it. Question, why do you turn location services off? Paranoia? It doesn't save battery since the GPS itself is only active when there's a program using it.

I'll add current date and time and a dialog for user specified data. And yes, I'll start adding the ".kml" extension for the typing challenged.
Offline  
Old 08-06-2008, 05:57 PM   #153
tbhuang2
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
tbhuang2's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.169
Carrier: Sprint
Posts: 261
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
It doesn't save battery since the GPS itself is only active when there's a program using it.
Orly... I guess it just my wrong intuition. Thanks for the info!

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
And yes, I'll start adding the ".kml" extension for the typing challenged.
Hey now, it's just standard file saving protocol! Personally, I would hate having to add ".doc" to every word document I write. Thanks for this addition
__________________
BB Wishlist:
-Gmail BIS integration with an effective 2-way read/unread sync solution
-Better integrated alarm (on legacy devices)
-Threaded SMS
Offline  
Old 08-06-2008, 07:10 PM   #154
fonejunkie
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
Not reading the Readme I guess.
Only CDMA networks provide cell site location.
Guilty

But that sort of renders this app useless for GSM folks, eh? Too bad, this had a lot of potential...
Offline  
Old 08-06-2008, 07:48 PM   #155
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by fonejunkie View Post
Guilty

But that sort of renders this app useless for GSM folks, eh? Too bad, this had a lot of potential...
That's what you get for being on inferior technology.

Still you can use it to record YOUR location and the signal strength and base station encountered.
Offline  
Old 08-08-2008, 08:29 PM   #156
shwemp
New Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: KC
Model: 8330
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 9
Default

Thanks RemyJ. Very handy app for gathering info.
Offline  
Old 08-10-2008, 09:18 PM   #157
altitude604
New Member
 
altitude604's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iqaluit, Nunavut, Canada
Model: 8703e
OS: 4.2.1.110
PIN: 3015F8E5
Carrier: Bell Mobility
Posts: 13
Default

I installed it on my 8703e... I try to execute it, the screen goes white and then back to my Homescreen.

Here's the error log:

Name: NullPointerException
Severity: Sever Error

No detail message
signalloc
Worker
setGpsLocationListener
0x50BE
signalloc
Worker
<init>
0x546F
signalloc
Worker
startup
0x5510
signalloc
SignalLocScreen
run
0x4328
net_rim_cldc-4
Application
dispatchInvokeLater
0x7E3
net_rim_cldc-4
Application
processNextMessage
0xEF7
net_rim_cldc-4
Application
enterEventDispatcher
0x788
signalloc
SignalLoc
startup0x3E33
signalloc
SignalLoc
main
0x3E83

it looks like a cool app... would love it work. or maybe i've done something wrong?
__________________
Qikiqtaaluk Qilauqatitujukatujjiqatitgiikkut
(Baffin Island Drum'n'Bass Association)
Offline  
Old 08-10-2008, 09:24 PM   #158
tbhuang2
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
tbhuang2's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 8130
OS: 4.5.0.169
Carrier: Sprint
Posts: 261
Default

altitude604, that's exactly what happens to me if I try opening the program without having GPS enabled. If your GPS is in fact enabled, then sorry, but I have no advice for you.
__________________
BB Wishlist:
-Gmail BIS integration with an effective 2-way read/unread sync solution
-Better integrated alarm (on legacy devices)
-Threaded SMS
Offline  
Old 08-10-2008, 09:30 PM   #159
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

I'll have a new release out in the morning that should fix that.
Offline  
Old 08-10-2008, 10:04 PM   #160
altitude604
New Member
 
altitude604's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iqaluit, Nunavut, Canada
Model: 8703e
OS: 4.2.1.110
PIN: 3015F8E5
Carrier: Bell Mobility
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by tbhuang2 View Post
altitude604, that's exactly what happens to me if I try opening the program without having GPS enabled. If your GPS is in fact enabled, then sorry, but I have no advice for you.
my LBS is enabled... unless there's some other setting I have to toggle?

but afaik everything should be ready to go...
__________________
Qikiqtaaluk Qilauqatitujukatujjiqatitgiikkut
(Baffin Island Drum'n'Bass Association)
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Vintage Hocus Pocus Book of Spells Leather Journal Evil Eye Diary Grimoire Book  picture

Vintage Hocus Pocus Book of Spells Leather Journal Evil Eye Diary Grimoire Book

$26.80



KP KOOL PRODUCTS Aftermarket Pre-Ban Chilton/Vintage Craftsman (1 YELLOW SPOUT) picture

KP KOOL PRODUCTS Aftermarket Pre-Ban Chilton/Vintage Craftsman (1 YELLOW SPOUT)

$14.99



Boho Print Poly Mailers Plastic Envelopes Shipping Bags Custom #SmileMail® picture

Boho Print Poly Mailers Plastic Envelopes Shipping Bags Custom #SmileMail®

$16.95



 Vintage 4

Vintage 4" silicon wafer with Microprocessors - From 1980s and Case is Included

$28.50



Vintage Manual Royal Typewriter Spool Ribbon Black Ink for the Portable machines picture

Vintage Manual Royal Typewriter Spool Ribbon Black Ink for the Portable machines

$7.00



A5 PU Leather Vintage Journal Notebook Lined Paper Diary Planner with Buckle picture

A5 PU Leather Vintage Journal Notebook Lined Paper Diary Planner with Buckle

$12.99







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.