BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 02-08-2009, 02:15 PM   #281
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

Please Login to Remove!

I have it all like you say. I have played with the cell site location timeout also. I have tried all the way up to 50. The last while has been on 20. Thanks for your time and effort so far. I really hope I can get it working.
Offline  
Old 02-17-2009, 11:46 PM   #282
fumandor
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Cable and Wireless
Posts: 2
Default

Just donwloaded the software using the OTA link and it works great. I installed it on a Bold. As a suggestion, if this software could record all the data it recieves (cell id, RSSI etc) as well as time and position into one log file it would rival comercial software used by Ericsson and Nokia. There is enough memory on the memory card where this log file could be saved to. I work in telecom and the ability to view this log file would help in troubleshooting coverage gaps as well as handover failures from one cell site sector to another.
Offline  
Old 02-18-2009, 08:03 AM   #283
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by fumandor View Post
Just donwloaded the software using the OTA link and it works great. I installed it on a Bold. As a suggestion, if this software could record all the data it recieves (cell id, RSSI etc) as well as time and position into one log file it would rival comercial software used by Ericsson and Nokia. There is enough memory on the memory card where this log file could be saved to. I work in telecom and the ability to view this log file would help in troubleshooting coverage gaps as well as handover failures from one cell site sector to another.
Excellent idea. I'll add the capability in the next release.
Offline  
Old 02-21-2009, 05:08 PM   #284
CCK01
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 131
Default

What need to change on the customer setting when using oTA?

Just download it... AT&T service, but didn't see anything on locaton, site,......

Last edited by CCK01; 02-21-2009 at 05:23 PM..
Offline  
Old 03-01-2009, 12:12 PM   #285
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default SignalLoc v 1.0 - Build 1.0.1134 - Released March 1 2009

SignalLoc v 1.0 - Build 1.0.1134 - Released March 1 2009
**Added**
0000007: Create continuous logging capability
0000008: Create capability to force sign on lat,lon,alt
Offline  
Old 03-01-2009, 02:07 PM   #286
CarlGalgano
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2006
Location: Marietta, GA
Model: 9000
Carrier: ATT
Posts: 123
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
SignalLoc v 1.0 - Build 1.0.1134 - Released March 1 2009
**Added**
0000007: Create continuous logging capability
0000008: Create capability to force sign on lat,lon,alt
RemyJ, can you explain how the continuous logging works?
Offline  
Old 03-01-2009, 02:23 PM   #287
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by CarlGalgano View Post
RemyJ, can you explain how the continuous logging works?
Quote:
Originally Posted by fumandor View Post
Just donwloaded the software using the OTA link and it works great. I installed it on a Bold. As a suggestion, if this software could record all the data it recieves (cell id, RSSI etc) as well as time and position into one log file it would rival comercial software used by Ericsson and Nokia. There is enough memory on the memory card where this log file could be saved to. I work in telecom and the ability to view this log file would help in troubleshooting coverage gaps as well as handover failures from one cell site sector to another.
When enabled, it writes out information to a csv file each time the location updates. I.E. lat,lon,alt,cell site, signal, etc.
Offline  
Old 03-03-2009, 10:17 PM   #288
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

Still haven't got the tower location working yet on gsm. I have it on my Alltel blackberry and it works great. I noticed in a previous post that the tower location don't work on verizon. I changed the nam programming so it would use vzw towers and found that it did work on verizons network. So is it vzw software on their blackberries or what makes it not work for vzw customers?
Offline  
Old 03-03-2009, 10:31 PM   #289
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by sprke81 View Post
Still haven't got the tower location working yet on gsm. I have it on my Alltel blackberry and it works great. I noticed in a previous post that the tower location don't work on verizon. I changed the nam programming so it would use vzw towers and found that it did work on verizons network. So is it vzw software on their blackberries or what makes it not work for vzw customers?
It's the vendor ID burned into the blackberry that prevents the GPS from working. If you roam on Verizon's network using another carrier's device, you'll get cell tower location.
Offline  
Old 03-07-2009, 11:33 PM   #290
fmcgirt
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2008
Location: Placitas, NM
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 27
Default

The tower location worked fine on my 8900 with TMO USA with the first version that you posted but since I upgraded to your latest 1134 build I have not been able to get the tower location. Would the first version still be available? I would like to give it a try again if possible. Thanks.
Offline  
Old 03-08-2009, 09:25 AM   #291
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by fmcgirt View Post
The tower location worked fine on my 8900 with TMO USA with the first version that you posted but since I upgraded to your latest 1134 build I have not been able to get the tower location. Would the first version still be available? I would like to give it a try again if possible. Thanks.
Before you go back, make sure that the timeout is set to something reasonable. In Options->Advanced->Cell site loc timeout, make sure it's set to at least 10.

If you want to go back, the sourceforge site has archived versions.
SourceForge.net: F5 BlackBerry Utils: Files
Offline  
Old 03-08-2009, 09:58 AM   #292
fmcgirt
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2008
Location: Placitas, NM
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 27
Default

I went back to build 1116 last night and set the loc timeout to 10 and still no luck. Tried it again this morning and all worked fine. Really strange. Thanks for the help.
Offline  
Old 03-10-2009, 12:02 PM   #293
Ahmad Abbadi
Knows Where the Search Button Is
 
Ahmad Abbadi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Dubai
Model: 8310
Carrier: Etisalat
Posts: 17
Default

Hello,

Thanks for the great application and great features, could you please let me know which applications you have used to develope this application?

Many Thanks

Ahmad
Offline  
Old 03-10-2009, 12:58 PM   #294
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad Abbadi View Post
Hello,

Thanks for the great application and great features, could you please let me know which applications you have used to develope this application?

Many Thanks

Ahmad
I use Eclipse and the BlackBerry Java Development Environment.
Offline  
Old 03-11-2009, 03:03 AM   #295
Ahmad Abbadi
Knows Where the Search Button Is
 
Ahmad Abbadi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Dubai
Model: 8310
Carrier: Etisalat
Posts: 17
Default

Thanks Remy
Offline  
Old 03-23-2009, 04:18 PM   #296
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

Does the tower location with gsm need an apn to work? My carrier does not have an apn for there blackberry phones? I have not had any luck yet getting tower location info to work yet on Cellular One gsm network. Works perfect on Alltels.
Offline  
Old 03-25-2009, 07:45 PM   #297
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

If other apps have network connectivity, then signalloc should also. I'm not sure what else to tell you.
Offline  
Old 03-26-2009, 07:51 PM   #298
nickdoo
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Default

RemyJ, first thanks very much for this application, I've been searching for something like this for BB for a while and google never pointed me to this!!
I downloaded the file (.1134) When I go to options and make any changes and attempt to exit I select "save" for my changes but it never goes back to the main screen, it stays in the options menu.
When I launch the program I do get network information on the mainscreen at the top I can decipher the ID/ch to find the cell and sector, 3rd set of numbers on that line up? when I start moving I get location,altitude,speed,heading. The cell Site field stays blank, is this supposed to populate with the cell site number?
I'm using a blackberry bold on the at&t network, if this helps any.

Thanks again...
Offline  
Old 03-26-2009, 08:18 PM   #299
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Just press the escape/back key to get out of options. If you've made a change, you'll get prompted to save and you'll be taken back to the main screen.

In options, make sure that "Enable cell site location" and "Use Google for GSM Cell location" are both set to "yes". That'll enable you to see the cell site lat/lon and if you also have a good GPS fix, you'll see the distance and heading to the tower from your current location.

Look at the Network Details screen to see the details of the ID/CH line on the main screen
Offline  
Old 03-29-2009, 10:41 AM   #300
nickdoo
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Default

RemyJ,
I think I didnt clearly explain the issue I'm having. I can go to options and I have selected the changes, when I select escape the window pops up to save the settings I made but does not leave the options menu. Every time I try to exit the window keeps poping up and I end up selecting discard to leave the options menu.

After discarding changes I can go back into options and a few but not all changes I made were kept.
Enable cell site location: yes
Use google for gsm cell location: yes
export format changed to csv: yes
cell site loc timeout changed to 10: no did not take the change
enable continous logging changed to yes: no did not take the change
selecting log file location I pointed this to my sd card 16GB, and named a file. the change did not save
auto start continous logging changed to yes: no did not take the change

Even with the cell location and using google the field at the bottom of the screen "cell site" the field remains blank. I have information in all the other fields: current, location, altitude, speed, and heading.

let me know if I'm doing something wrong.

Thanks,
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Server Aprons with 5 Pockets - Waiter Waitress Waist Apron (Pack of 2) - Black picture

Server Aprons with 5 Pockets - Waiter Waitress Waist Apron (Pack of 2) - Black

$14.99



Server Book for Waitress Waiter Organizer Wallet with Zipper Pocket Card Holder picture

Server Book for Waitress Waiter Organizer Wallet with Zipper Pocket Card Holder

$12.69



Sonic Server 5x9 Double Magnetic Pocket Server Book Organizer Black Taller Size picture

Sonic Server 5x9 Double Magnetic Pocket Server Book Organizer Black Taller Size

$15.99



Server Book Organizer Zipper Pocket for Waitress Waiter Bartender Card Holder picture

Server Book Organizer Zipper Pocket for Waitress Waiter Bartender Card Holder

$12.89



CoBak Server Book - Waitress Book Organizer with Zipper Pouch for Restaurant picture

CoBak Server Book - Waitress Book Organizer with Zipper Pouch for Restaurant

$14.10



Server Book for Waitress Waiter Organizer Wallet with Zipper Pocket Card Holder picture

Server Book for Waitress Waiter Organizer Wallet with Zipper Pocket Card Holder

$13.91







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.