BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 01-29-2009, 08:34 PM   #261
rtourge
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Default

Please Login to Remove!

So this won't show cell site locations if my carrier is verizon?
Offline  
Old 01-29-2009, 09:08 PM   #262
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Unfortunately, correct.
Offline  
Old 02-05-2009, 10:55 AM   #263
Kris Wilson
Thumbs Must Hurt
 
Kris Wilson's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Cincinnati, Ohio
Model: 8830
OS: 4.5.0.160
PIN: 317E9CBF
Carrier: VeriZon
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by RemyJ View Post
Signal-Location Utilities for BlackBerry Readme

Introduction:

SignalLocBB is a FREE utility that captures and displays details about your network connection and location.

This is the first Beta release so feedback is appreciated.

Links:

Signal-Location Utilities for BlackBerry: SourceForge.net: Signal-Location Utility for BlackBerry
OTA Download: http://f5bbutil.sourceforge.net/sign.../signalloc.jad

http://sourceforge.net/dbimage.php?id=181446http://sourceforge.net/dbimage.php?id=181450http://sourceforge.net/dbimage.php?id=181458

Exported data in Google Earth...
http://sourceforge.net/dbimage.php?id=181460

--------------------------------------------------------------------------
Features:

* Displays network information such as signal level, services supported,
cell site identification, channel and, if supported by your device and
network, the latitude and longitude of the current cell site, if available.

Service Indicators:
V Voice
D Data
R Roaming
MDS MDS Connectivity through BES
WAP WAP Connectivity through carrier WAP
1XEV
EVDO
GPRS
EDGE
UMTS
SOS
DOP Data Service Opetational
DSUSP Data Service Suspended

Cell Site Id:
CDMA: SystemID-NetworkID-BaseStationID
GSM: RoutingAreaCode-LocationAreaCode-CellID-BaseStationId

Network Details screen provides all available information for the network
and cell site.

* Displays GPS information such as latitude, longitude, altitude, course and
speed. If cell site location is also available, the course and distance
from your current location to the cell site is also displayed.

* Both internal and BlueTooth GPS units are supported. Basically, if Google
Maps and BlackBerry Maps can use a device, so can SignalLoc.

* Can display locations in BlackBerry Maps or Google Maps.

* Can save cell site and location info as they change. Each change of cell
site can be automatically saved and the user can configure how often to
take a current location snapshot nased on distance travelled.

* Exports cell site and location info in KML or CSV format that can be easily
imported to Google Earth and other mapping programs, spreadsheets, etc.
The data can be exported to the clipboard or a media card.

* Displays device information such as battery strength, voltage, temperature,
flash and ram statistics.

* User selectable Imperial or Metric units.



--------------------------------------------------------------------------
Installation:

Your device MUST be running BlackBerry OS 4.2.1 or greater.

For OTA installation, visit the OTA download link above.

For desktop installation, download the .zip file and extract it. Open the
Desktop Manager and use the Application Loader wizard to load the program to
the handheld.

--------------------------------------------------------------------------
Great app thanks for the OTA option.
__________________
(8830)
Kris Wilson, PMP
http://www.linkedin.com/in/kwilson1cincinnati
http://www.twitter.com/kwilson8cinci
MOSS2007 SharePoint Consultant

Last edited by Kris Wilson; 02-05-2009 at 11:01 AM..
Offline  
Old 02-05-2009, 10:59 AM   #264
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

The board adds the "..." in the display of the url but the link itself is correct. Right click on the link and do a copy link location.
Offline  
Old 02-06-2009, 12:48 AM   #265
JeremyWI
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 20
Default Error with program

I had this program up and running great, then I was trying to change a few of the options and had a misclick and now can't get it to work. I accidentaly changed one of the distance parameters fro 1.0 kilometers to 0.1.0 and now get the error

WorkerLocation
Java.lang.NumberFormatException: multiple points

This error stops me from doing anything in the program (such as going back into the options to fix my mistake). I have also deleted and reinstalled the program many times both directly from the device and using the Desktop Manager. No matter what I do that same error pops up.

Any idea on how I could fix this?
Offline  
Old 02-06-2009, 10:22 AM   #266
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Oops. My fault for allowing the multiple decimal points.

If you have a recent backup, you can do a selective restore from it using the desktop manager.

Open "Backup and Restore" and click on Advanced. On the left side, open the recent backup file, navigate to SignalLoc Options1 and press the ">>" button. You should now be able to get back into the app.

If you don't have a backup, I'll make a fix and get it out tonight.
Offline  
Old 02-06-2009, 11:27 AM   #267
JeremyWI
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 20
Default

Wirelessly posted

Just got the phone a few days ago, so I hadn't created a backup yet. I'll make sure to get the updated version when you post it...absolutely loved the program, great job with it.

On a related note, the reason I was messing with the options was to try and get it to update realtime in googlemaps..is that possible?
Offline  
Old 02-06-2009, 10:50 PM   #268
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

SignalLoc v 1.0 - Build 1.0.1116 - Released February 6 2009
**Fixed**
000004 The auto add distance option fields accepts multiple decimal points
Offline  
Old 02-06-2009, 11:44 PM   #269
Only One Nurse
New Member
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Default

I have it loaded on my BB Pearl 8130, carrier Verizon. I live in a rural area,but have great cell phone service. I have read about the limitations with Verizon. How can I maximize the use of it; how do I get the best out of the options; do I use it with Google Maps or Blackberry Maps; does having VZ Navigator affect the performance. I never get a GPS acknowledged on any application except BB maps (or at least I don't think I do!).
Thanks in advance
Offline  
Old 02-07-2009, 12:49 AM   #270
JeremyWI
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 20
Default

Fix worked great...thanks for the quick response!!
Offline  
Old 02-07-2009, 01:23 PM   #271
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

I have the latest version and I can't get the tower location to work. I am on a gsm provider and have all the cell tower options turned on in options. Google maps detects my location so it should be in the database right? I have hit a least a dozen towers and it won't locate any of them.
Offline  
Old 02-07-2009, 01:26 PM   #272
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

How would you go about checking googles database manually with cell id/channel string?
Offline  
Old 02-07-2009, 11:19 PM   #273
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by sprke81 View Post
How would you go about checking googles database manually with cell id/channel string?
Sorry for the delay getting back to you on this. I tried the original cellid and lac you gave me and got back 10.518496,76.211443 which is on th west coast of India. Is that where you are?

AFAIK there's no online tool where you can enter the info but you can write a small program to do it for you. Here's a quick Java program that takes the cellid and lac as arguments and looks them up...

If you get coordinates from Google but not from SignalLoc, first make sure you have the latest version of SignalLoc, then post here if it still doesn't work.
Attached Files
File Type: zip JavaTest.zip (819 Bytes, 27 views)
Offline  
Old 02-07-2009, 11:29 PM   #274
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

Lol. No I am in Montana. I have the latest version of SignalLoc.
Offline  
Old 02-07-2009, 11:33 PM   #275
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Quote:
Originally Posted by sprke81 View Post
Lol. No I am in Montana. I have the latest version of SignalLoc.
Oh come on. It was close on the galactic scale.

There's not much I can do if Google doesn't have the correct info. Try a few with the program I attached or post a few more cellid/lac combinations for me to try.
Offline  
Old 02-07-2009, 11:41 PM   #276
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Also post the MNC.
Offline  
Old 02-07-2009, 11:48 PM   #277
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

I'm trying to figure out how to run this java program lol. Do I have to know code or am I just being dense?
Offline  
Old 02-08-2009, 12:00 AM   #278
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

Here's a screenshot of my saved tower list. Do you need more info then that?
Attached Images
File Type: jpg Capture21_51_21.jpg (47.1 KB, 22 views)
Offline  
Old 02-08-2009, 12:08 AM   #279
sprke81
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cellular One
Posts: 14
Default

MNC is 570
Offline  
Old 02-08-2009, 11:30 AM   #280
RemyJ
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: Golden, CO US
Model: 9700
Carrier: ATT
Posts: 684
Default

Well, I got valid lat/lon for each of the entries so I'm not sure what's going on.

Under Options/Cell Site, set the options to yes, yes, yes, yes, no. ALso change the cell site location timeout to 20.

See if that helps.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Genuine MKS Loadlock Digital Vacuum Transducer 901P-12030-0104 picture

Genuine MKS Loadlock Digital Vacuum Transducer 901P-12030-0104

$248.95



40KHz 60W Ultrasonic Piezoelectric Transducer Clearner Cleaning High Conversion picture

40KHz 60W Ultrasonic Piezoelectric Transducer Clearner Cleaning High Conversion

$16.99



5V Pressure Transducer or Sender 30psi-1600Psi for Fuel Diesel Oil Air Water picture

5V Pressure Transducer or Sender 30psi-1600Psi for Fuel Diesel Oil Air Water

$18.99



Philips C8-4V  Ultrasound Transducer Probe For parts only picture

Philips C8-4V Ultrasound Transducer Probe For parts only

$150.00



Interface SMT1-1.1 Force Transducer.  Capacity 1.1 lbff picture

Interface SMT1-1.1 Force Transducer. Capacity 1.1 lbff

$225.00



1x Vintage Vibration Transducer Synchronous VS-4.8 Soviet USSR Russian 1960 picture

1x Vintage Vibration Transducer Synchronous VS-4.8 Soviet USSR Russian 1960

$22.24







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.