BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 04-26-2009, 02:51 PM   #1
patofile81
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Porta
Posts: 33
Default My Curve 8320 loads 8310 OS problem

Please Login to Remove!

Hi,

I have a strange problem with my BB Curve 8320. I updated the OS with the DM, then several days later I realized that the software installed is from 8310, that why I couldn't find the Wi-Fi connection under "Manage Connections".

I have tried downloading the OS for 8320, installed it and plugged my BB with DM to update the OS into 8320, but I'm always prompted to update to 8310.

Please help! Thx in advance
Offline  
Old 04-26-2009, 02:55 PM   #2
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

Go to Options / About.
What type of BB does it show.

It cannot, will not and will NEVER try to load 8310 software onto an 8320.
Offline  
Old 04-26-2009, 03:10 PM   #3
patofile81
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Porta
Posts: 33
Default

It says: Blackberry 8310....
and the cellphone is indeed a 8320.
Offline  
Old 04-26-2009, 03:14 PM   #4
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

No it isn't.
If options / about says it is an 8310, then it is an 8310.

You can't "flash" or "hack" and 8320 to make it "appear to be" an 8310.

You have an 8310. Hence no WiFi.
Offline  
Old 04-26-2009, 03:18 PM   #5
patofile81
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Porta
Posts: 33
Default

I must also say that several days before updating my 8320, someone updated his 8310 in my same computer via DM. Could that be the problem? Is there any way to fix this or restore the BB software to original without DM? It is like my fifth time trying to update but always displays "Blackberry Curve 8310" in Options-About after finishing the update. I miss my wi-fi.
Offline  
Old 04-26-2009, 03:20 PM   #6
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

Sorry. You have an 8310.
Offline  
Old 04-26-2009, 03:22 PM   #7
patofile81
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Porta
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
No it isn't.
If options / about says it is an 8310, then it is an 8310.

You can't "flash" or "hack" and 8320 to make it "appear to be" an 8310.

You have an 8310. Hence no WiFi.
In fact, I have an 8310 too here, and an 8320 that had Wi-Fi which is the one that has the problems. The other problem is that I updated my girlfriend's 8320 too and is having the same problem "appearing to be" 8310 and wi´fi connection not displayed.
I have tried with service books but nothing. My service provider suggested me to re-update but nothing works.
Offline  
Old 04-26-2009, 03:22 PM   #8
kirrinjones
BlackBerry Extraordinaire
 
kirrinjones's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Model: 9000
OS: 5.0.0.610
PIN: 208E7C41
Carrier: LIME, Jamaica
Posts: 1,533
Default

Wirelessly posted

Take out the battery of you BlackBerry and look what the model number is indicated on the sticker.

As stated before it impossible to flash a BlackBerry with an OS that was not designed for that model.
__________________
-----------------------------------------------------
Website - http://kirrinjones.wordpress.com
Twitter - http://www.twitter.com/kirrinjones
Offline  
Old 04-26-2009, 03:37 PM   #9
patofile81
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Porta
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by kirrinjones View Post
Wirelessly posted

Take out the battery of you BlackBerry and look what the model number is indicated on the sticker.

As stated before it impossible to flash a BlackBerry with an OS that was not designed for that model.
Sorry. The one that sold me this cellphone has tricked me with the cover's color with which we are friendly to recognize the 8320, but it is indeed an 8310.

Thanks for your enlightening!
Offline  
Old 04-26-2009, 03:42 PM   #10
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

Since it was an 8310, it never had WiFi.
Offline  
Old 04-26-2009, 03:43 PM   #11
kirrinjones
BlackBerry Extraordinaire
 
kirrinjones's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Model: 9000
OS: 5.0.0.610
PIN: 208E7C41
Carrier: LIME, Jamaica
Posts: 1,533
Default

Wirelessly posted

Its very unfortunate that you were tricked. You should insist on some form of compensation. If you wanted and paid for a BlackBerry 8320, then you should demand it or ask for a refund of the difference.
__________________
-----------------------------------------------------
Website - http://kirrinjones.wordpress.com
Twitter - http://www.twitter.com/kirrinjones
Offline  
Old 04-26-2009, 09:24 PM   #12
littleman
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2008
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 373
Default

Wirelessly posted (curv 8310)

So how did you have wifi on the 8310? You said you miss it like you used it a lot. So how did you do that?
Offline  
Old 04-26-2009, 11:33 PM   #13
patofile81
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Porta
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by littleman View Post
Wirelessly posted (curv 8310)

So how did you have wifi on the 8310? You said you miss it like you used it a lot. So how did you do that?
I was really tricked by someone in my family who doesn't know a thing about cellphones, did it unintentionally, therefore I will get my compensation without demands.

When I said I missed my Wi-Fi, I mean that because of my former 8120. No trick for Wi-Fi on 8310.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Mano Amiga Con Bono De Lupa 60-40 Plomo Plomo Estano Soldador Nucleo
$25.99
Mano Amiga Con Bono De Lupa 60-40 Plomo Plomo Estano Soldador Nucleo picture10x New 64 Pin Machined DIP Socket for Motorola 68000 Apple, Amiga, Atari
$35.0
10x New 64 Pin Machined DIP Socket for Motorola 68000 Apple, Amiga, Atari picture5x New 64 Pin Machined DIP Socket for Motorola 68000 Apple, Amiga, Atari
$22.0
5x New 64 Pin Machined DIP Socket for Motorola 68000 Apple, Amiga, Atari picture5x New 64 Pin Machined DIP Socket for Motorola 68000 Apple, Amiga, Atari, In USA
$18.0
5x New 64 Pin Machined DIP Socket for Motorola 68000 Apple, Amiga, Atari, In USA pictureS-Video To HDMI AV Up Scaler 720P 1080P HD Video Audio Converter Amiga CD32
$34.95
S-Video To HDMI AV Up Scaler 720P 1080P HD Video Audio Converter Amiga CD32  picture






Copyright © 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.