BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 03-26-2008, 05:01 PM   #1
kalamaca
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Default Unable to connect -Reason: Failed to associate with the network

Please Login to Remove!

Hi, I'm unable to connect my 8320 to my home wifi.
The message I get when I try to connect is

Unable to connect
Reason: Failed to associate with the network

My broadband is with Orange using the Livebox they provided. I have spoken to them and they were unsure what the problem could be, suggesting that I might have entered the wireless key incorrectly. So I disabled the security on the wifi but I'm still getting the same messege...

Has anyone else had similar problems? Is it more likely to be a problem at the router end or the BB?

Thanks
Offline  
Old 03-26-2008, 05:16 PM   #2
crisambo
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2005
Location: LAX, NYC, CHI, STL, BOS, PHL
Model: 9780
PIN: Another name for the flagstick, term more commonly used by amateurs
Carrier: TMO, ATT, Nextel, Sprint
Posts: 863
Default

Quote:
Originally Posted by kalamaca View Post
Hi, I'm unable to connect my 8320 to my home wifi.
The message I get when I try to connect is

Unable to connect
Reason: Failed to associate with the network

My broadband is with Orange using the Livebox they provided. I have spoken to them and they were unsure what the problem could be, suggesting that I might have entered the wireless key incorrectly. So I disabled the security on the wifi but I'm still getting the same messege...

Has anyone else had similar problems? Is it more likely to be a problem at the router end or the BB?

Thanks
Are you able to see the router SSID on your BB?
Offline  
Old 03-26-2008, 06:16 PM   #3
kalamaca
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Default

yep I get the SSID when the bb scans for available wifi networks and the strength is almost full.
Offline  
Old 03-27-2008, 04:14 PM   #4
kalamaca
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 24
Default

just thought I'd post that i've managed to sort this problem - totally forgot that you have to press the 1 button on the orange livebox to allow paring! Now got UMA etc etc :P joy
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

CLEARBAGS CLERSA2 CRYSTAL CLEAR BAG 4 25X5 5STATIONERY25PC
$6.76
CLEARBAGS CLERSA2  CRYSTAL CLEAR BAG 4 25X5 5STATIONERY25PC picture20Pcs 1N34A DO-35 germanium detector diode AM/FM crystal radio TV HF F1_E
$1.22
20Pcs 1N34A DO-35 germanium detector diode AM/FM crystal radio TV  HF F1_E picture10pcs Dental Fiber Resin Post with 1 Drill Screw Thread Quartz Red 1.4mm
$6.09
10pcs Dental Fiber Resin Post with 1 Drill Screw Thread Quartz Red 1.4mm picture10 Boxes Dental Fiber Resin Post with Drills Screw Thread Quartz Yellow 1.2mm
$29.9
10 Boxes Dental Fiber Resin Post with Drills Screw Thread Quartz Yellow 1.2mm pictureAS-12.000-18-SMD - 85 pcs - Crystal SMD 12MHz HC49/S-SMD
$35.0
AS-12.000-18-SMD - 85 pcs - Crystal SMD 12MHz HC49/S-SMD picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.