BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 05-06-2008, 09:00 PM   #1
erichall1
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2008
Location: Seattle
Model: 8120
OS: 4.5.0.124
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Default Opera Mini & Default Browser Both

Please Login to Remove!

Ok, I finally got Opera mini working by entering the info in options>TCP.
now my regular browser does not work. Why? If I have Opera Mini does that mean I can't still use the default browser? It tells me it can't get a connection.

Whoa wait a minute I just tried it again and the default browser worked so I exited and then Opera did not work. What's the deal do you have to wait a while in between before switching browsers?

Also does Opera mini have anything similar to "Column View"

I am starting to think that Opera mini is just to much trouble for the 8120
Offline  
Old 05-06-2008, 09:23 PM   #2
erichall1
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2008
Location: Seattle
Model: 8120
OS: 4.5.0.124
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 49
Default

Update - now opera is working again.

I'm going to leave Opera now and see if the default browser works ........................

Now the default browser is telling me HTTP error Service Unavailable due to overloading or maintenance of the server.

This seems to be a lot of crap if you have to wait 10 or 15 minutes with both browsers closed before you can change from Opera Mini to the default browser or vice versa.

Anyone have any idea if this stupid situation can be corrected?

Yup.... The default Browser is now saying a communication failure has occurred.

Guess I just have to close it and wait 10 or 15 minutes.

Ridiculous!!!
Offline  
Old 05-06-2008, 11:28 PM   #3
JSanders
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: Z30
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,921
Default

Very strange. Are you on WiFi?
Offline  
Old 05-07-2008, 01:34 AM   #4
deepppimp
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 1
Default

hi....I'm new and I have a bb pearl 8100 and I need to know if i can use my browser without a sim card or and plan....I have wireless router in my house...how to connect my pearl to my home wireless....someone plz help me cuz I'm getting crazy with this phone I need to know all the settings ad how to set It andoh yea I do have opera....
Offline  
Old 05-07-2008, 05:39 AM   #5
xsnail
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 4
Default

what info did you enter into tcp?
Offline  
Old 05-07-2008, 05:49 AM   #6
JSanders
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: Z30
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,921
Default

deepppimp, your 8100 does not have WiFi, for starters, you can't connect wirelessly to it. Without a SIM card, neither the BB browser nor Opera Mini will work.
Offline  
Old 05-07-2008, 08:03 AM   #7
Jagga
CrackBerry Addict
 
Jagga's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Toronto
Model: Z10
Carrier: Lord Rogers - 107
Posts: 862
Default

Quote:
Originally Posted by erichall1 View Post
Update - now opera is working again.

I'm going to leave Opera now and see if the default browser works ........................

Now the default browser is telling me HTTP error Service Unavailable due to overloading or maintenance of the server.

This seems to be a lot of crap if you have to wait 10 or 15 minutes with both browsers closed before you can change from Opera Mini to the default browser or vice versa.

Anyone have any idea if this stupid situation can be corrected?

Yup.... The default Browser is now saying a communication failure has occurred.

Guess I just have to close it and wait 10 or 15 minutes.

Ridiculous!!!
Check your Opera Mini settings.

Menu> Settings> Network> Protocol: (Socket or HTTP)? What is set here? If using WiFi try changing from Socket to HTTP.
__________________
Senior help desk administrator (rim_db_admin_sr_helpdesk)
Serious Mobile
Offline  
Old 05-08-2008, 07:01 AM   #8
scottjb
CrackBerry Addict
 
Join Date: Nov 2007
Location: Greensboro, NC, U.S.A.
Model: 8530
OS: 5.0.0.459
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 523
Default

@erichall1,

Try Mobile View. You can get to it from OM settings or by pressing 1 while viewing a page.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Allworx 6x VoIP Phone System with 14 Phones
$400.0
Allworx 6x VoIP Phone System with 14 Phones pictureAvaya 9640 VoIP IP Digital Office Business Phone Telephone
$69.99
Avaya 9640 VoIP IP Digital Office Business Phone Telephone pictureAvaya IP Office 1616-I IP VOIP 16 Button Display Telephone Black
$89.99
Avaya IP Office 1616-I IP VOIP 16 Button Display Telephone Black pictureAvaya 9608 IP Voip Business Telephones w/ Wall Mount and cable
$87.99
Avaya 9608 IP Voip Business Telephones  w/ Wall Mount and cable pictureAvaya 9608 IP VoIP Digital Business Desktop Office Telephone
$29.0
Avaya 9608 IP VoIP Digital Business Desktop Office Telephone picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.