BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 11-27-2010, 05:31 PM   #1
stu2010uk
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Three
Posts: 4
Default Change carrier software

Please Login to Remove!

How can I change the carrier software for my bb 9700. just unlocked it and changed to 3 UK from orange uk. Now I cant use my bb services as it is not a 3 handset !!

Last edited by stu2010uk; 11-27-2010 at 05:36 PM..
Offline  
Old 11-27-2010, 05:56 PM   #2
Dubdub
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Default Re: Change carrier software

What exactly are you trying to do? You can't change the opening splash screen if that is what you meant. The OS can be from any carrier as it is developed by RIM for the specific device and makes no difference.

Do you have a BB plan from your new carrier, whomever that might be (and please update your profile to show the carrier). You need that for all of the BB related services.

Are you sure the device is unlocked? If it is indeed unlocked, and the carrier is GSM, then it should work when you put in their SIM.

If the carrier will not activate it because it isn't their device, then that is a true carrier issue and no amount of software can change it. You need to discuss it with them.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-27-2010, 07:49 PM   #3
tsac
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: Cheerios
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 9,972
Default Re: Change carrier software

Just for the heck of it I went to the 3 UK site and selected open a new account. I followed the setup by picking a 9700 then it offered only one plan, voice and text. Ixxx8217;m not sure but it seems they do not offer a blackberry data plan for the phone. I could not find a way to get one. I may be wrong but if they donxxx8217;t this may be your issue.
__________________
Z10 on BES
Z10 on BIS
Offline  
Old 11-28-2010, 08:47 AM   #4
stu2010uk
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Three
Posts: 4
Default Re: Change carrier software

Thanks for your replys,

The handset was originally an Orange UK handset for pay as you go.

I have unlocked the phone and inserted a Three Pay as you go sim.

Calls , text and internet are all functioning. However I can set up my email and get the error message " your device had a problem connecting to the server "

I spoke to Three and they told me I cant use the Blackberry functions because it is not a Three supplied handset.

Is there anything I can do, new software or change of mail server settings ?

I dont think Three do a dedicated blackberry plan, but I know that Three do support the Blackberry functions with their packages.

Im only really interested in email forwarding and using bb facebook, bbm etc

Im a private not business user.
Offline  
Old 11-28-2010, 09:01 AM   #5
Dubdub
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Default Re: Change carrier software

Thanks for the additional information. You should have included that in your original post. You must have a BB data plan for email, Facebook BBM and all other RIM related services. If the carrier doesn't offer a BB data plan then there isn't much that can be done.

Did you have email on Orange? If so, did you cancel your BIS account with them when you switched carriers?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-28-2010, 09:43 AM   #6
stu2010uk
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Three
Posts: 4
Default Re: Change carrier software

I had email and all BB functions with Orange PAYG. I had a plan called dolphin and paid an extra charge for bb functions. I didnt have a contract with them.

Is it feasible that a BB from one network can be used on another once unlocked ?
Offline  
Old 11-28-2010, 10:18 AM   #7
stu2010uk
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Three
Posts: 4
Default Re: Change carrier software

Dubdub,

Following your last post I spoke to 3 again, this time I spoke to someone with a brain ! All I had to do was to add a BB top up and register it with them..... Job done !

Thanks for your help
Offline  
Old 11-28-2010, 01:29 PM   #8
Dubdub
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Default Re: Change carrier software

Glad you got it sorted out.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-28-2010, 01:41 PM   #9
tsac
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: Cheerios
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 9,972
Default Re: Change carrier software

Funny they donxxx8217;t state that on their web site. I would be very interested in finding out if your successful or their web site is lacking. Please post your final on the issue.
__________________
Z10 on BES
Z10 on BIS
Offline  
Old 11-28-2010, 03:57 PM   #10
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default Re: Change carrier software

Quote:
Originally Posted by stu2010uk View Post
I had email and all BB functions with Orange PAYG. I had a plan called dolphin and paid an extra charge for bb functions. I didnt have a contract with them.

Is it feasible that a BB from one network can be used on another once unlocked ?
By using email and all BB functions, you would have had to create a BIS account. This ties your BB's PIN to that account on that carrier.

To release the PIN to use on another's carrier BIS account [for all BB functions] the original account with Orange must be deleted.
This can only be done by the carrier.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads for: Change carrier software
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carrier Change/Phone Change procedure? ScratchDuffer BES Admin Corner 7 02-08-2010 12:20 PM
Two more official release OS 4.5 CBR900RR General 8300 Series Discussion - Curve 13 07-16-2008 10:58 PM
Blackberry small business SmoothRunnings BES Admin Corner 3 04-18-2008 03:40 PM
Possible to change the software? sisco22 General 8100 Series Discussion - Pearl 20 02-08-2007 11:14 AM

6mm 1/4 ID Full Silicone Fuel/Air Vacuum Hose/Line/Pipe/Tube 1Meter Durable Hot
$2.01
6mm 1/4 ID Full Silicone Fuel/Air Vacuum Hose/Line/Pipe/Tube 1Meter Durable Hot pictureMicrotek 24010 Vacuum Tubing 7/8"x6' W/ Tubing Extender LOT OF 23 NEW
$499.99
Microtek 24010 Vacuum Tubing 7/8Mirka Deros MVHA-5 - 18ft Coaxial Vacuum Hose (5.5m)
$216.12
Mirka Deros MVHA-5 - 18ft  Coaxial Vacuum Hose (5.5m) pictureBOC Edwards EXT70 Turbomolecular EXT 70 Turbo Molecular Vacuum Pump B722-01-000
$2185.0
BOC Edwards EXT70 Turbomolecular EXT 70 Turbo Molecular Vacuum Pump B722-01-000 pictureMDC Varian Conflat Multi-Port High Vacuum Chamber Stainless Steel UHV CFF CF 4
$2493.0
MDC Varian Conflat Multi-Port High Vacuum Chamber Stainless Steel UHV CFF CF 4 picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.