BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 09-21-2010, 04:37 AM   #1
getgamein
New Member
 
getgamein's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BomBay, India
Model: 9700
OS: 5.0.0.842
PIN: Hexadecimal ID
Carrier: VodaFoneIN
Posts: 10
Default cant latch to BIS 8830WE to GSM 900

Please Login to Remove!

i have old verizon wireless 8830WE which is unlocked and i can make calls from any other 900Mhz network..

but i am not able to latch to BIS, always small gprs.

reps told me to get it unlocked, but it's already unlocked.

they told me unlock data services.

now what is that.

8830 WE, Verizon Wireless,
Vendor ID: 105,
Platform: 3.4.0.59
App. Version: 4.5.0.186 (311)


can some help.
Offline  
Old 09-21-2010, 05:25 AM   #2
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

You must have a BlackBerry Data Plan on your account. gprs means that you can't conenct to the RIM infrastructure.
Offline  
Old 09-21-2010, 05:43 AM   #3
getgamein
New Member
 
getgamein's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BomBay, India
Model: 9700
OS: 5.0.0.842
PIN: Hexadecimal ID
Carrier: VodaFoneIN
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
You must have a BlackBerry Data Plan on your account. gprs means that you can't conenct to the RIM infrastructure.
I am already using BIS+ BB 9700 on the same SIM.
It works perfect EDGE (as we don't have 3G here).

But 8830WE is acting up.
What is unlocking data services.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 09-23-2010, 12:15 PM   #4
rambo47
Latino Hasta La Muerte
 
rambo47's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 9370
Carrier: Verizon
Posts: 9,063
Default

Did you log into your BIS page at Vodafone and enter the PIN & IMEI for the 8830WE so the data plan on your account becomes associated with that particular device?
Offline  
Old 09-23-2010, 12:30 PM   #5
getgamein
New Member
 
getgamein's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BomBay, India
Model: 9700
OS: 5.0.0.842
PIN: Hexadecimal ID
Carrier: VodaFoneIN
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by rambo47 View Post
Did you log into your BIS page at Vodafone and enter the PIN & IMEI for the 8830WE so the data plan on your account becomes associated with that particular device?
There is no manual input method for pin and imei now.

BIS login >> change device ..
You see a button saying Detect New Device.

It will detect only if device is latched to BIS.

And my device doesn't latches.

Do u know any tricks or sort off
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 09-26-2010, 03:05 PM   #6
rambo47
Latino Hasta La Muerte
 
rambo47's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 9370
Carrier: Verizon
Posts: 9,063
Default

Then how to you activate a new BlackBerry? No BlackBerry comes latched to BIS. I've never heard of the auto-detect method of finding the PIN and IMEI and getting them into the carrier's system, but it sounds like it should recognize any device connected and read the information. That has nothing to do with it being registered already or not.
Offline  
Old 09-26-2010, 10:57 PM   #7
getgamein
New Member
 
getgamein's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BomBay, India
Model: 9700
OS: 5.0.0.842
PIN: Hexadecimal ID
Carrier: VodaFoneIN
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by rambo47 View Post
Then how to you activate a new BlackBerry? No BlackBerry comes latched to BIS. I've never heard of the auto-detect method of finding the PIN and IMEI and getting them into the carrier's system, but it sounds like it should recognize any device connected and read the information. That has nothing to do with it being registered already or not.

Normally when I insert my SIM card in blackberry (like my 9700 or my sister's 8900, old storm1) it automatically goes to capital EDGE, and send me welcome email.

But my other email are not synced to device, now either i have to call Vodafone representatives or manually log in BIS and click on button xxx8220;Detect New Devicexxx8221; and it automatically shows new BB pin and my other email will be synced.

You canxxx8217;t enter pin and imei manually any more, it use to be ages back.
Now, my 8830 WE, doesnxxx8217;t latch to BIS, means no GPRS only gprs.
And when I click on Detect New Device it says "Unable to detect new device, It may take a few minutes for a new device to be detected. Make sure your SIM car is in your new device and try again, If you donxxx8217;t have a SIM card, make sure your device is activated and try again"

But it never detect new device, no matter what.

I have also attached image of BIS change device page.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bisChangeDevice.JPG
Views:	84
Size:	47.9 KB
ID:	18781  

Last edited by getgamein; 09-26-2010 at 11:08 PM..
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

VINTAGE BROWN & SHARPE NO. 20 SCREW PITCH GAUGE PAT. DATE DEC 31, 95 USA
$18.0
VINTAGE BROWN & SHARPE NO. 20 SCREW PITCH GAUGE PAT. DATE DEC 31, 95 USA pictureVintage OHAUS 2610G Dec-O-Gram Triple Beam Balance Scale ref # yyyy
$29.95
Vintage OHAUS 2610G Dec-O-Gram Triple Beam Balance Scale   ref # yyyy pictureVintage Dec Digital H775d Remote Battery Backup 35v 1.5a D.C.
$14.95
Vintage Dec Digital H775d Remote Battery Backup 35v 1.5a D.C. pictureVINTAGE 1988 AVERY JAN-DEC Aigner Standard Line Indexes/Ring Binder-11" x 8 1/2"
$9.97
VINTAGE 1988 AVERY JAN-DEC Aigner Standard Line Indexes/Ring Binder-11PLYMOLD Set Table 2 CHAIRS Bistro Metal Dining Kitchen VINTAGE Used Restaurant
$98.0
PLYMOLD Set Table 2 CHAIRS Bistro Metal Dining Kitchen VINTAGE Used Restaurant  picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.