BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 09-03-2010, 11:18 AM   #1
kitkatlush
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 3
Default using facebook app through wifi

Please Login to Remove!

I bought a new blackberry curve today, and as yet, it isn't set up to use the internet through my mobile company. No matter, i can connect to my wireless network, and have downloaded applications and used the web that way. However, the applications themselves (ie, facebook, google talk) won't work, presumably as they're trying to connect the internet. How can i force them to use the wireless connection?
Offline  
Old 09-03-2010, 12:42 PM   #2
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

You cannot.
Those applications will not work until you have a Blackberry data plan.
They require it to work over wi-fi, or carrier network.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 09-03-2010, 04:56 PM   #3
kitkatlush
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: orange
Posts: 3
Default

thanks for replying - i guess i'll wait till the dataplan is sorted then.
Offline  
Old 09-05-2010, 03:50 AM   #4
blueberrygirl
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: smart
Posts: 1
Default

hi kitkatlush! I am having the same issue too with my blackberry bold 9700 wherein i cannot use the yahoo messenger and facebook even if i am on a wifi zone unless i subscibe to my mobile network provider ( i am using smart ). Please do update me if there is already a way for theses applications to work on wifi without subscribing to the network provider.
Offline  
Old 09-05-2010, 05:08 AM   #5
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

There isn't a way.
They require you to have a blackberry data plan before they will work.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 09-15-2010, 04:58 AM   #6
lop1
Knows Where the Search Button Is
 
lop1's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Perros-Guirec
Model: 9700
OS: 5.0.0.979
Carrier: orange
Posts: 28
Default Facebook without BB data plan

For facebook, you can use the older version 1.6.0.21.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

25N120FL3 IGBT TRANSISTOR 1200V 25A 3-PIN TO-247 ON SEMICONDUCTOR
$7.81
25N120FL3 IGBT TRANSISTOR 1200V 25A 3-PIN TO-247 ON SEMICONDUCTOR pictureDCA75 DCA-75 PRO SEMICONDUCTOR ANALYZER PEAK ATLAS
$148.75
DCA75 DCA-75 PRO SEMICONDUCTOR ANALYZER PEAK ATLAS pictureDCA55 DCA-55 SEMICONDUCTOR ANALYZER PEAK ATLAS
$98.75
DCA55 DCA-55 SEMICONDUCTOR ANALYZER PEAK ATLAS pictureLot of 84: ON Semiconductor LM293D ::
$39.99
Lot of 84: ON Semiconductor LM293D ::  pictureNATIONAL SEMICONDUCTOR LMH6503MA / LMH6503MA (New)
$14.36
NATIONAL SEMICONDUCTOR LMH6503MA / LMH6503MA (New) picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.