BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 08-21-2008, 02:05 AM   #1
sternebrau
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Default VMware 6.5 Beta

Please Login to Remove!

I just installed the VMware 6.5 beta under Ubuntu Hardy, installed Desktop Manager, and synced over USB. This version natively supports USB pass through, so no more using VirtualBox & a bluetooth dongle. Good deal.
Offline  
Old 08-22-2008, 12:18 PM   #2
rivviepop
BlackBerry Extraordinaire
 
rivviepop's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: san francisco
Model: 8320
PIN: n/a
Carrier: t-mobile
Posts: 2,166
Default

Great news! What BB DM version did you use in your VM? Windows XP or Vista guest OS?
__________________
[ Linux & BlackBerry ] http://www.blackberryforums.com/linux-users-corner/
Offline  
Old 08-22-2008, 12:42 PM   #3
sternebrau
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by rivviepop View Post
Great news! What BB DM version did you use in your VM? Windows XP or Vista guest OS?
Using the latest DM 4.6, XP SP2.

Vista? Are you crazy?!
Offline  
Old 08-22-2008, 03:15 PM   #4
Schwin97
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2006
Location: Texas
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 16
Default

I have 6.5 installed to and I still can't get the blackberry to link up correctly. Not sure, but for some reason I think udev is killing me in this one case (normally I love udev since it makes my life so much easier). Was there anything you did within vmware to set it up to allow the connection?

Thanks!
Offline  
Old 09-11-2008, 04:33 PM   #5
sternebrau
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Schwin97 View Post
I have 6.5 installed to and I still can't get the blackberry to link up correctly. Not sure, but for some reason I think udev is killing me in this one case (normally I love udev since it makes my life so much easier). Was there anything you did within vmware to set it up to allow the connection?

Thanks!
Sorry for taking so long to get back. I was on the road for a couple weeks.

I didn't have anything special set up on the vmware config. Here's a screenshot of the USB section. Everything just kind of worked..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vmware.png
Views:	151
Size:	59.8 KB
ID:	13070  
Offline  
Old 09-11-2008, 05:56 PM   #6
blakeatl
BlackBerry Extraordinaire
 
blakeatl's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta area
Model: 8100
OS: 4.5.0.102
Carrier: T-mobile
Posts: 1,686
Default

So vmware is now better than virtualbox?
__________________
Build Your Business Even If You Are On A Budget.
Magnetic Sponsoring
Offline  
Old 09-11-2008, 06:00 PM   #7
sternebrau
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by blakeatl View Post
So vmware is now better than virtualbox?
It's hard to say. VirtualBox just recently released 2.0, and I have not yet had a chance to test it out.
Offline  
Old 09-11-2008, 06:40 PM   #8
blakeatl
BlackBerry Extraordinaire
 
blakeatl's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta area
Model: 8100
OS: 4.5.0.102
Carrier: T-mobile
Posts: 1,686
Default

I just installed Mint 5.0 and I have the new virtualbox. Had no idea how to move my XP vdi file to another partition, so I bit the bullet and lost it all. Vmware sounds a little more interesting now though.
__________________
Build Your Business Even If You Are On A Budget.
Magnetic Sponsoring
Offline  
Old 09-11-2008, 06:48 PM   #9
sternebrau
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by blakeatl View Post
I just installed Mint 5.0 and I have the new virtualbox. Had no idea how to move my XP vdi file to another partition, so I bit the bullet and lost it all. Vmware sounds a little more interesting now though.
Yes, vmware seems to be adding some much needed features - hardware based graphics acceleration. Unfortunately neither of my cards are supported yet, but I'm hopeful..
Offline  
Old 09-14-2008, 05:40 AM   #10
prescottspies
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by blakeatl View Post
So vmware is now better than virtualbox?
virtualbox is free.....
Offline  
Old 09-16-2008, 06:33 PM   #11
berry much
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by prescottspies View Post
virtualbox is free.....
they both offer free versions, however virtualbox also makes an open source edition, which as we all know is even better than free


P.S. virtualbox OSE does not support USB passthrough, but the free edition does, anyone try both VB and VMware to compare on this issue?

Last edited by berry much; 09-16-2008 at 06:35 PM..
Offline  
Old 09-17-2008, 03:40 PM   #12
Schwin97
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2006
Location: Texas
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 16
Default Udev rules

I believe the udev is quickly grabbing the blackberry and linking it with usb-storage. And then I cannot remove usb-storage to release the blackberry thus allowing vmware to grab it. Not exactly sure...

If anyone has any ideas I would appreciate it!
Offline  
Old 09-17-2008, 05:37 PM   #13
sternebrau
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Default

You're probably right about that udev. I forgot that I have password security enabled on my 8310, so any time a machine tries to gain mass storage access, you have to enter a password on the device. If you hit escape when the password prompt pops up, mass storage is disabled.

Try enabling the password through Options > Security Options > General Settings

Once security is enabled, try again with vmware.



Quote:
Originally Posted by Schwin97 View Post
I believe the udev is quickly grabbing the blackberry and linking it with usb-storage. And then I cannot remove usb-storage to release the blackberry thus allowing vmware to grab it. Not exactly sure...

If anyone has any ideas I would appreciate it!
Offline  
Old 09-19-2008, 10:34 AM   #14
Schwin97
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2006
Location: Texas
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 16
Default Still can't do it

Still having issues with getting things connected. I have security enabled, and have escaped from the password to allow mass storage access - still doesn't show up.

I was using 4.3 Desktop client, and thought that may be the issue so I upgraded to 4.6 and I still don't have any luck. I blacklisted usb_storage hoping that would allow the passthrough of the usb to the vmware image - also no luck...

So... If you have any other ideas I would love to hear them.

Thanks!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

New Advantech PCM-5862 Rev.A1 01-3 Motherboard w/ CPU, Memory, Heatsink, cable
$369.95
New Advantech PCM-5862 Rev.A1 01-3 Motherboard w/ CPU, Memory, Heatsink, cable pictureNew Advantech PCM-5862 Rev.B101-1 Motherboard w/ CPU, Memory, Heatsink, cab
$369.95
New Advantech PCM-5862 Rev.B101-1 Motherboard w/ CPU, Memory, Heatsink, cab  pictureRoyal Portable Electronic Typewriter Memory, Display, Spell Check RT7700
$40.0
Royal Portable Electronic Typewriter Memory, Display, Spell Check RT7700 picture1PC USED Advantech PCU BOARD PCA-6178VE Rev.b1 ( with CPU,FAN and Memory Cards )
$139.89
1PC USED Advantech PCU BOARD PCA-6178VE Rev.b1 ( with CPU,FAN and Memory Cards ) pictureRosemount 01984-1547-0001 OI NV Memory Board Untested AS-IS
$550.0
Rosemount 01984-1547-0001 OI NV Memory Board Untested AS-IS picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.