BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 06-16-2012, 09:56 AM   #1
cracktowork
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: UK
Model: 9810
OS: OS7.0
PIN: N/A
Carrier: 3 UK
Posts: 2
Default Torch 9810 OS7.1-3UK on a Virgin phone?

Please Login to Remove!

Hi guys,
Keen to get my new Torch 9810 up and running. Just bought a used 9810 (Virgin) to replace my 9800. Everything transferred across but now I want 7.1 and it's juicy features!

Slight problem, my carrier is 3UK and the handset is Virgin. I'm happy to use the genuine 3UK version of 7.1 Therefore downloaded to PC.

Desktop manager says my device is up to date, when I select an alternative update, my 3UK 7.1 is there but I cannot install, error message says something about not having a valid BIS account (which I do).

Tried deleting both vendor files before update but no joy. Just want to install my carriers software......

All help much appreciated!
Offline  
Old 06-16-2012, 11:01 AM   #2
Dubdub
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Default Re: Torch 9810 OS7.1-3UK on a Virgin phone?

You really don't need your carrier's software as the OS will run and RIM makes it as carrier independent.

Does your carrier support the frequency bands that are in your BB? And does the carrier support OS 7.1? You need to know those answers.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 06-16-2012, 11:38 AM   #3
cracktowork
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: UK
Model: 9810
OS: OS7.0
PIN: N/A
Carrier: 3 UK
Posts: 2
Default Re: Torch 9810 OS7.1-3UK on a Virgin phone?

Hi,

Sim/carrier carrier will run 7.1 and the frequency bands all fine. Using the sim in the unlocked virgin phone now. 3UK have their own 7.1 download on their site. Are you suggesting that RIM have released a generic carrier independent 7.1? If so where please?.....

Many thanks.
Offline  
Old 06-16-2012, 12:49 PM   #4
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default Re: Torch 9810 OS7.1-3UK on a Virgin phone?

No. No one has ever suggested that. They all come through the carriers. There is no generic software. Use the latest available one. It will work fine.

Follow the instructions posted in the 9800 Section and it will update fine.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Open-Box Excellent: Comfort Products Inc. - Commodore II Big & Tall Leather E...
$216.99
Open-Box Excellent: Comfort Products Inc. - Commodore II Big & Tall Leather E... pictureWhipmix Pro 100 and Jelenko Commodore Both With Compressors And Porcelain Powder
$1900.0
Whipmix Pro 100 and Jelenko Commodore Both With Compressors And Porcelain Powder pictureWindsor  commodore carpet extractor used
$71.0
Windsor  commodore carpet extractor used pictureCOMMODORE AMIGA/MOS8520A-1  IC chip 
$20.0
COMMODORE AMIGA/MOS8520A-1  IC chip  pictureCommodore Amiga MOS 8520R2 Complex Interface Adapter 
$20.0
Commodore Amiga MOS 8520R2 Complex Interface Adapter  picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.