BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10-26-2010, 07:29 PM   #1
ssra06
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 1
Default "Not currently in an area that can candle data!??"

Please Login to Remove!

Hi, i bought my bb 8520 on amazon, just today i bought a data chip and the phone works right..eventhought the phone company told me data service is gonna be available 48h from now .. i dont understand what has to do with that message about me been in an area that can handle data!??? what should i do to make this thing run normal!!??? plz help!!!!!
Offline  
Old 10-27-2010, 02:00 AM   #2
LaurenEnglandBB
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: 02
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by ssra06 View Post
Hi, i bought my bb 8520 on amazon, just today i bought a data chip and the phone works right..eventhought the phone company told me data service is gonna be available 48h from now .. i dont understand what has to do with that message about me been in an area that can handle data!??? what should i do to make this thing run normal!!??? plz help!!!!!
I bought mine two days ago and I got the same. Basically, you can't use the internet. It's said 48hrs but mine came in ten mins. When the letters 'gprs' change lower case to capital letters then the internet can be accessed providing you have good signal strength.
Hope that helps.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 11-25-2010, 01:26 AM   #3
HackaJack
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9800
PIN: N/A
Carrier: Vodacom
Posts: 2
Default Re: "Not currently in an area that can candle data!??"

My wife's phone (Curve) are experiencing the same problem. I noticed the network has changed from GPRS to GSM, which I know are not able to receive data. I have a 9800 and it works fine in our area. We have phoned our mobile service provider, and went through all the drills like "removing the battery, turning the wireless and the network off and then on, going onto a different network and then beck, fiddling with the hosting table, etc". And YES she has a data plan. In fact her phone was working perfectly for 4 days since she got it, and now we are stranded paying for something we dont have.

I seriously think Blackberry is overrated and have a LOT more flaws than most phones on the market. We are just to ignorant to admit it. I'm really starting to feel like we have wasted our money. Searching the net, I discovered that this has been an ongoing problem for YEARS and no-one has come with a proper solution yet.
Offline  
Old 11-25-2010, 08:54 AM   #4
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default Re: "Not currently in an area that can candle data!??"

Clearly we are ignorant. Wow.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Load Cell Amplifier HX711 Computer Component
$17.91
Load Cell Amplifier HX711  Computer Component pictureTriple Axis Accelerometer Breakout ADXL335 Computer Component
$23.81
Triple Axis Accelerometer Breakout ADXL335  Computer Component picture15 AD7821KN 9236 chip IRELAND 20 PIN ANALOG DEVICE computer 41v4
$49.99
15 AD7821KN 9236 chip IRELAND 20 PIN  ANALOG DEVICE computer 41v4 pictureComputer Boards Inc CIO-DAS48-PGA Analog Input Board Excellent Used Working
$249.99
Computer Boards Inc CIO-DAS48-PGA Analog Input Board Excellent Used Working  pictureANALOG WAY COMPUTER & HDTV & VIDEO & COMPONENT MULTI-SWITCHER SWITCH SMV415 HWY
$39.99
ANALOG WAY COMPUTER & HDTV & VIDEO & COMPONENT MULTI-SWITCHER SWITCH SMV415 HWY picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.