BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 03-11-2009, 11:14 PM   #41
rugmankc
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
rugmankc's Avatar
 
Join Date: May 2006
Model: 8900
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 352
Default

Please Login to Remove!

SOLVED!!!!!!

1 Click start
2 run
3 type REGEDIT
4 on the left hand side find the key HKEY_CURRENT_USER\Software\Research In Motion\BlackBerry\Synchronize\0x24a82dfc
5 On the right hand side find and double click "STATE"
6 Change the #1 to a #0 and your BB will sync without connecting to the internet.



Take all normal backup precautions before editing registry. It worked for me. Using Vista Home Premium and Outlook 2007 and DM 4.5. This fix was found in the blackberry support forums.



Ken
__________________
Phones Owned: Nokia 6200; Nokia 6126 2ea; 8700g; 8900; Carrier-Cincinnati Bell: Future Bold Owner
Offline  
Old 04-19-2009, 05:03 PM   #42
brtodd
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Default

Thank you very much Ken! I've been frustated for 2wks trying to figure out this problem. RIM was NOT helpful at all. Don't have a lot of confidence in RIM, I guess I can always depend on the internet.

FYI, I have a pearl 8110 and the value data was shown as a #6. I changed it to #0 and worked as stated.
Offline  
Old 04-19-2009, 10:24 PM   #43
KarenEgan
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Default Thank You!

Thank you very much! I spent two very frustrating days trying to get my new Storm to sync. It shouldn't be this difficult!
Offline  
Old 04-24-2009, 12:28 PM   #44
glike2
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Default REGEDIT is BEST FIX!

EXCELLENT! This REGEDIT fix worked for me with DM 4.7. This the best fix of the 3 I found:

Fix 1: Use DM 4.2 SP2
BlackBerry Support Community Forums - The computer must be connected to the internet... But I don't have internet at home - BlackBerry® Desktop Software - BlackBerry Support Community Forums[/url]
"According to the technical document DOC ID : KB16471 Desktop Manager v4.2.2 does not require an internet connection to perform the sync function."

Fix 2: Install VCAST from VZ CD "installing the Vcast with Rhapsody"

FIX 3: REGEDIT - The BEST OPTION! Use the latest DM 4.7 and don't install VCAST!
SOLVED!!!!!!
1 Click start
2 run
3 type REGEDIT
4 on the left hand side find the key:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Research In Motion\BlackBerry\Synchronize\0x24a82dfc (may be different)
5 On the right hand side find and double click "STATE"
6 Change the #1 to a #0 and your BB will sync without connecting to the internet.

Take all normal backup precautions before editing registry.
It worked for me. Using Vista Home Premium and Outlook 2007 and DM 4.5.
Also worked for me using Windows XP Pro and Outlook 2003 and DM 4.7
This fix was found in the blackberry support forums
Offline  
Old 05-29-2009, 12:15 AM   #45
bibiboy
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9350
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by rugmankc View Post
SOLVED!!!!!!

1 Click start
2 run
3 type REGEDIT
4 on the left hand side find the key HKEY_CURRENT_USER\Software\Research In Motion\BlackBerry\Synchronize\0x24a82dfc
5 On the right hand side find and double click "STATE"
6 Change the #1 to a #0 and your BB will sync without connecting to the internet.



Take all normal backup precautions before editing registry. It worked for me. Using Vista Home Premium and Outlook 2007 and DM 4.5. This fix was found in the blackberry support forums.



Ken
THANK YOU, THANK YOU, THANK YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
My two weeks of frustration are over....Your sooo elegant solution works with Vista Home, Outlook 2007, DM 5.0 beta and Storm .148. In my case the Registry Key Name was HKEY_CURRENT_USER\Software\Research In Motion\BlackBerry\Synchronize\0x3048af52 with the value "1" changed to "0".
This solution should be a Stiky.
Offline  
Old 06-17-2009, 02:09 PM   #46
Black_Addict
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 10
Default

Seriously, you deserve some sort of ****ing award for this sxxx. I have read 1000 posts regarding this issue with no reasonable solutions.

The only difference is that the value in mine (T-Mobile Curve, DM 4.7) was 6 and not 1. I changed it anyways and it works.

You are a god send. Let me know if you are even in Ft. Lauderdale. The beer is on me.

Last edited by daphne; 06-17-2009 at 11:17 PM.. Reason: language
Offline  
Old 08-25-2009, 04:35 PM   #47
pkaravites
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Model: 8820
Carrier: AT&T
Posts: 39
Default new storm same problem question

I noticed this thread has not been updated in a while probably because it has worked for everyone. My problem is this... I have no numbers after synchronize/.... I see a hexidecimal number for the solution but mine does not have one. Help!!!! thanks
Offline  
Old 10-27-2009, 03:28 PM   #48
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

I have a brand new Blackberry Tour

I'm getting this infuriating "not connected" message too.

I want to edit my registry, but I'm not seeing a registry item called "state."
I see only four items in the registry associated with "synchronize"
(Default)
Address
Parameters
Type

As if that's not maddening enough, this board won't let me post pics or links without first having 10 posts here.

I really don't want to post 10 mindless posts so I can ask one important question.

Hopefully some one of you with 10 posts can post my registry image.

Please help.

Here is the link to see my registry, but with the letter "h" in http removed.
Add the letter "h" to the photobucket addy.

ttp://i227.photobucket.com/albums/dd7/rkba2da/blackberry/blackberryregistry.jpg

(e.t.a. I'm running Running Desktop Manager version 5.0)
.
.
.
.
.

Last edited by W.E.G.; 10-27-2009 at 03:54 PM..
Offline  
Old 10-27-2009, 04:26 PM   #49
devnull
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,339
Default

@W.E.G.

expand the "Synchronize" registry key. In other words, click the little "+" sign next to it and see what is under that.
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 10-27-2009, 06:33 PM   #50
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

I'll check that out first thing in the morning when I get back to the office.

I'm on a different PC at a different location for the rest of the night.

Thanks for the quick reply!
Offline  
Old 10-28-2009, 08:31 AM   #51
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

Looks like I'm still stuck in the swamp.

Here is the link (add the letter "h") for the expanded registry tree as was suggested.

ttp://i227.photobucket.com/albums/dd7/rkba2da/blackberry/blackberryregistry2.jpg
Offline  
Old 10-28-2009, 08:54 AM   #52
devnull
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,339
Default

Quote:
Originally Posted by W.E.G. View Post
Looks like I'm still stuck in the swamp.

Here is the link (add the letter "h") for the expanded registry tree as was suggested.

ttp://i227.photobucket.com/albums/dd7/rkba2da/blackberry/blackberryregistry2.jpg
I'm at a loss.

You mentioned this is PC is at your office location. Are you perhaps on BES with your company? I don't have much experience with BES if that is so.

Another thing you could try is removing DM 5.0 and trying 4.6 or 4.7. I'm grasping at straws now.
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 10-28-2009, 09:05 AM   #53
devnull
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,339
Default

@W.E.G.

Another thing I noticed about stuff in your registry. It appears you installed Desktop Manager *with* the "auto-update" feature enabled.

See this post created by one of the Moderators(John Clark) regarding how to install DM without this feature enabled. Pay very close attention to the parts of the post regarding DM.

http://www.blackberryforums.com/gene...-xml-file.html
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 10-28-2009, 01:29 PM   #54
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by devnull View Post
I'm at a loss.

You mentioned this is PC is at your office location. Are you perhaps on BES with your company? I don't have much experience with BES if that is so.

Another thing you could try is removing DM 5.0 and trying 4.6 or 4.7. I'm grasping at straws now.

I am not using BES.

My internet comes in over a DSL phone line.

The phone line goes to the DSL modem the phone company provided.

The ethernet line goes from the DSL modem straight into my desktop computer.

I am the only person who has access to this computer.
I clean the toilets, and I sign the 1040's.

The computer is old.
I bought it new in 2003.
I'm running XP Small Office version 10.0.6626.0
I'm running Norton 360 version 2.5.0.5
The Norton firewall is turned on. (Turning it off has no effect.)

I called Sprint to complain about this problem.
The tech guy kept me on the phone for four hours last Thursday.
Infantile stuff like turning off the computer, and turning back on... turning off the firewall... uninstall/re-install Desktop Manager software.

He scheduled an appointment to call me back today at noon to pick up where we left off. He did not call. I called Sprint, and gave them the trouble-ticket number. They were able to pull-up the notes from the Thursday event. The new person recommended I un-install version 5.0 and try version 4.7.

I installed 4.7.
Same problem... says I'm not connected to the internet.

Un-installed 4.7, and installed 4.2 (with service pack 2). Now, Desktop Manager won't even recognize my Blackberry.

Sprint people said they would send an email to the office where the Thursday guy works. That was over two hours ago. No contact.

Ugh.
Offline  
Old 10-28-2009, 02:16 PM   #55
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

OK, I've now re-re-installed DM 4.7

Here is the reject message I get.


Last edited by W.E.G.; 10-28-2009 at 02:25 PM..
Offline  
Old 10-28-2009, 02:18 PM   #56
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

The registry for DM 4.7 has two items named "synchronize."
I will post links to them each in a separate post.

(I'll eventually have 10 posts, and then I can actually participate here without one hand tied behind my back. Can an admin just adjust my post count to 10 so I can get with the program?)
Offline  
Old 10-28-2009, 02:20 PM   #57
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

DM 4.7 registry screenshot 1


Last edited by W.E.G.; 10-28-2009 at 02:26 PM..
Offline  
Old 10-28-2009, 02:21 PM   #58
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

DM 4.7 registry screenshot 1


Last edited by W.E.G.; 10-28-2009 at 02:27 PM..
Offline  
Old 10-28-2009, 02:21 PM   #59
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

Again, I don't see "state" as any of the choices.

I'm going to un-install 4.7 and try 4.5
Offline  
Old 10-28-2009, 02:22 PM   #60
W.E.G.
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: TOUR
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 13
Default

post number 10

maybe I can go back and fix those pics now
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Vintage 1996 Apple Videophone Kit - Lot of 4 - Video Phone Conference Camera
$749.95
Vintage 1996 Apple Videophone Kit - Lot of 4 - Video Phone Conference Camera pictureFiltered Power Supply Model ABS138F 120VAC 60Hz 72W 13.8DC 4A Apple Blossom Vtg
$17.66
Filtered Power Supply Model ABS138F 120VAC 60Hz 72W 13.8DC 4A Apple Blossom Vtg pictureVintage Apple Tree Wood Display Rack for Ornaments Key Rings Jewelry or Whatever
$9.95
Vintage Apple Tree Wood Display Rack for Ornaments Key Rings Jewelry or Whatever pictureQTY-1 D3622 Intel 2048-bit PROM 24-PIN CERDIP VINTAGE 1976 Apple 1 NOS LAST ONES
$24.95
QTY-1 D3622 Intel 2048-bit PROM 24-PIN CERDIP VINTAGE 1976 Apple 1 NOS LAST ONES pictureCotton Washable Reusable Face Mask Apples Vintage Look B Food & Beverage Fruit
$16.99
Cotton Washable Reusable Face Mask Apples Vintage Look B Food & Beverage Fruit picture






Copyright © 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.