BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 07-15-2009, 12:43 PM   #1
amit118
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 12
Default Voice and Data simultaneously

Please Login to Remove!

Is the Tour capable of this?
Offline  
Old 07-15-2009, 01:22 PM   #2
agtprvctr
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 11
Default

someone correct me if i'm wrong but i believe it is a limitation of verizon's cdma implementation.
Offline  
Old 07-15-2009, 01:24 PM   #3
voyager9355
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Location: Land of OZ
Model: 9930
Carrier: Verizon
Posts: 126
Default

I was reading in the tips & tricks book (yes, I looked at it...) that you will only see the 3G indicator if you are roaming internationally. Voice & Data at the same time will only work on 3G, if I read it right.
Offline  
Old 07-15-2009, 01:27 PM   #4
jsconyers
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,103
Default

It is currently a limitation of the CDMA network. You will not get simultaneous voice and data on Sprint or Verizon, or any North American carrier (GSM or CDMA) with the Tour. International countries that use the 2100 frequency band will work with simultaneous voice and data.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 07-15-2009, 01:42 PM   #5
pshift
CrackBerry Addict
 
pshift's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Right behind you!!!!!
Model: ...
OS: Android
PIN: N/A. Went To Android!
Carrier: Busy Signal :)
Posts: 590
Default

Why oh why would anyone want that?!?!?!

Who among us can truly talk WHILE we are surfing?
Offline  
Old 07-15-2009, 01:52 PM   #6
amit118
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 12
Default

jsconvyers:

So are you saying that only the Tour is incapable? For example, other Blackberrys, such as the Bold can do this?
Offline  
Old 07-15-2009, 01:57 PM   #7
jsconyers
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,103
Default

The Bold can do this on AT&T's network, yes. The Tour cannot AFAIK.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 07-15-2009, 02:46 PM   #8
zetroc
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 86
Default

Quote:
Originally Posted by pshift View Post
Why oh why would anyone want that?!?!?!

Who among us can truly talk WHILE we are surfing?
When I had my 8120 (WiFi on) I would talk either on speaker phone or BT and BBM at the same time!!! I miss not being able to do that
__________________
Ricky - Tour on Verizon - Love it!
Offline  
Old 07-15-2009, 04:22 PM   #9
hcheun
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
hcheun's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Los Angeles
Model: 9000
OS: 6.0.0.431
Carrier: AT&T
Posts: 250
Default

Yes, I have the Bold as my personal, and it's able to do both data and voice simultaneously (helped my buddy look for a restaurant while i was on the phone with him)

Unfortunately all those who said that it's a limitation of the CDMA network is correct. I've tried this with my BlackBerry Tour and once the phone comes up, my data is hosed, until I'm at the end of my session. Now since it has GSM, I'm pretty sure it can do simultaneous data and voice given it's HSPA/UMTS.

Hope this answers anyone's call to question
__________________
Hunter Cheun
Mobile/PDA Support Engineer
Offline  
Old 07-16-2009, 12:37 AM   #10
kurichan
CrackBerry Addict
 
kurichan's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Diego
Model: 9630
OS: 5.0.0.591
Carrier: Verizon BIS / BES
Posts: 696
Default

The Tour can do it when running on GSM networks, not when running on CDMA networks.
__________________
9630 #4 < 9630 #3 < 9630 #2 < 9630 < 9530 (returned) < 8703 < 7250
Offline  
Old 07-16-2009, 07:59 AM   #11
jsconyers
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,103
Default

Quote:
Originally Posted by kurichan View Post
The Tour can do it when running on GSM networks, not when running on CDMA networks.
You should specify that it will do that on GSM 3G networks. It will not do this with AT&T as the Tour will pick up the 2100 3G band and AT&T uses the 1900 band.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 07-16-2009, 08:55 AM   #12
akosnitzky
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Default

Quote:
Originally Posted by jsconyers View Post
You should specify that it will do that on GSM 3G networks. It will not do this with AT&T as the Tour will pick up the 2100 3G band and AT&T uses the 1900 band.
My hope is that the CDMA technology will be there to eventually do the task
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 07-16-2009, 09:06 AM   #13
jsconyers
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,103
Default

Looks like you are going to have to wait for them to move to LTE before you see that. That is for Verizon anyway. Sprint looks to be going towards WiMax.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 07-16-2009, 10:57 AM   #14
amit118
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 12
Default

Does anyone know an approximate time when LTE will be available?

Blackberrys are known for great productivity and multi-tasking, and it (VZ) takes a lot away from those who takes advantages of what RIM has to offer. It is unfortunate how a carrier cannot cater to devices so established and successful.
Offline  
Old 07-16-2009, 11:57 AM   #15
kurichan
CrackBerry Addict
 
kurichan's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: San Diego
Model: 9630
OS: 5.0.0.591
Carrier: Verizon BIS / BES
Posts: 696
Default

Quote:
Originally Posted by jsconyers View Post
You should specify that it will do that on GSM 3G networks. It will not do this with AT&T as the Tour will pick up the 2100 3G band and AT&T uses the 1900 band.
Yes, thank you for the adroit refinement.
__________________
9630 #4 < 9630 #3 < 9630 #2 < 9630 < 9530 (returned) < 8703 < 7250
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Baso Pilot Switch NOS L61LL-1  Auto reset SPDT Switch Action New
$0.99
Baso Pilot Switch NOS L61LL-1  Auto reset SPDT Switch Action New pictureJohnson Controls MS-NCE2561-0 Network Control Engine
$278.0
Johnson Controls MS-NCE2561-0 Network Control Engine pictureJohnson Controls NU-DCM140-0 Control Module -- New
$675.0
Johnson Controls NU-DCM140-0 Control Module -- New picturejohnson controls Differential pressure  control part # P74FA-5C
$22.99
johnson controls Differential pressure  control part # P74FA-5C pictureNEW, JOHNSON CONTROLS, TEC2647-2, ZONE THERMOSTAT, BACnet MS-TP, 24VAC, (9F-1)
$51.0
NEW, JOHNSON CONTROLS, TEC2647-2, ZONE THERMOSTAT, BACnet MS-TP, 24VAC, (9F-1) picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.