BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 12-18-2012, 08:39 PM   #1
TBone2k
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brantford, ON
Model: 9810
OS: 7.1.0.267
Carrier: Bell
Posts: 80
Default Bell Changes Bridging Plan

Please Login to Remove!

I got my PB last month and the first thing it made me do was update the OS. Then I tried out bridging for a couple of days. So now I have a huge Bell bill because my unlimited data plan does not cover bridging. According to my sales rep, with the new version of the OS, they (Bell) can't tell the difference between bridging (which used to be covered) and tethering (which is not). Nice of them to warn us.

Anyone else have this happen?
Offline  
Old 12-19-2012, 10:43 AM   #2
ZombieBerry
BlackBerry Extraordinaire
 
ZombieBerry's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Toronto
Model: Priv
OS: 5.1.1
PIN: 2AB9C463
Carrier: WIND
Posts: 2,361
Default Re: Bell Changes Bridging Plan

No problems bridging on my Bell device. You sure your plan wasn't changed? I would complain....loudly.
__________________
fere libenter homines id quod volunt credunt
Offline  
Old 12-20-2012, 09:46 AM   #3
TBone2k
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brantford, ON
Model: 9810
OS: 7.1.0.267
Carrier: Bell
Posts: 80
Default Re: Bell Changes Bridging Plan

Update from our rep says she may have got the information wrong. She is getting further clarification from her technical contacts within Bell and RIM to figure this out.

The trick may be to separate bridging and tethering on my PB. They both seem to activate at the same time. So even if I stay within the Bridge window on the PB, other apps may see the internet connection go live over the tether and start transferring data.
Offline  
Old 12-20-2012, 10:54 AM   #4
hrbuckley
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Jan 2006
Model: LEZ10
OS: 10.0.10
Carrier: Rogers CA
Posts: 1,704
Default Re: Bell Changes Bridging Plan

It has been a while since I had to use this, someone will correct me if I'm wrong, but IIRC non-bridge apps on the playbook can use the bridge to get access to the internet via the BlackBerry. There is really no need to use tethering with a BlackBerry device, it is more of a support feature for those who have a PlayBook and a non-BlackBerry phone.
__________________
My other Blackberry is a PlayBook.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads for: Bell Changes Bridging Plan
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BES Date plan NOT required for Bell Mobility using BESX stevew BES Admin Corner 4 09-21-2011 12:19 PM
Data Plan vs Data Plan GoBlue General BlackBerry Discussion 8 08-03-2010 08:14 PM
Bell Unlimited email plan - can this really be tweaked? vakulm General BlackBerry Discussion 3 01-07-2008 12:44 AM
Can a Mobile Internet Plan substitute for a lack of a BB plan? Aspyred General Legacy Device Discussion 1 10-27-2007 11:03 PM
RogersPetition.com Mission Accomplished (Rogers now has 200MB plan) Tom General Legacy Device Discussion 144 04-05-2007 12:58 AM

VINTAGE APPLE LITE VRAM 128K X 8 BOARD CARD 820-0522-A
$125.0
VINTAGE APPLE LITE VRAM 128K X 8 BOARD CARD 820-0522-A   pictureAPPLE 820-0522-A Lite VRAM 128K.TESTED.SKU206876
$33.33
APPLE 820-0522-A Lite VRAM 128K.TESTED.SKU206876 pictureVINTAGE APPLE LITE VRAM 128K X 8 BOARD CARD 820-0522-A
$72.0
VINTAGE APPLE LITE VRAM 128K X 8 BOARD CARD 820-0522-A pictureAPPLE 630-0895-B VRAM 128K X 8 BOARD CARD VINTAGE
$164.99
APPLE 630-0895-B  VRAM 128K X 8 BOARD CARD VINTAGE pictureAPPLE 820-0522-A 630-0895-B LITE VRAM 128K X 8 BOARD >
$299.99
APPLE 820-0522-A 630-0895-B LITE VRAM 128K X 8 BOARD > picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.