BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 03-05-2011, 12:35 PM   #1
MaXieM
Knows Where the Search Button Is
 
MaXieM's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Egypt
Model: 8520
OS: 5.0.1036
PIN: 221C19CD
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Default loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

Please Login to Remove!

Hello everybody,
i am new to the BlackBerry Forums and i rlly need ur help.

as the title says, it pretty much describe everything.
i have installed BB 8520 OS on my BB 8530 and now my Desktop manager reads my device as 8520 so i cant install the correct OS for my 8530.

i did that by mistake, i was trying to get the latest BB 8530 OS for my device but i didn't notice that the link on the forums says 8520 and installed that OS on my Device which is BB 8530 and now i cant undo that.

tried everything still no success, can anyone plz help me.

Last edited by MaXieM; 03-05-2011 at 12:37 PM..
Offline  
Old 03-05-2011, 12:53 PM   #2
Dubdub
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

The OS is device specific as you found out. Wipe your device with Jl_cmdr (see the FAQ) and then reinstall the correct OS.

If DM is causing a problem, you can try BBSAK (BB Swiss Army Knife- use Google to find it) to wipe and reinstall the 8530 OS.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-05-2011, 01:03 PM   #3
MaXieM
Knows Where the Search Button Is
 
MaXieM's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Egypt
Model: 8520
OS: 5.0.1036
PIN: 221C19CD
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

Tried to wipe with Jl_cmdr then later on when i try to install the OS for BB 8530 via APPLoader it doesn't work, i just tried it with BBSAK still doesn't work.

i get this screen
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BB.png
Views:	1198
Size:	38.8 KB
ID:	19111  
Offline  
Old 03-05-2011, 01:09 PM   #4
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

Remove the 8520 software from your PC
Install the 8530 software
FOLLOW THE INSTRUCTIONS TO THE LETTER - you did not delete VENDOR.XML on your PC C: drive.

Please (please) follow the instructions TO THE LETTER for your 8530 and you will be able to recover.
Offline  
Old 03-05-2011, 01:17 PM   #5
MaXieM
Knows Where the Search Button Is
 
MaXieM's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Egypt
Model: 8520
OS: 5.0.1036
PIN: 221C19CD
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

1- uninstalled anything related to BB on my PC.
2- reinstalled BB desktop software.
3- redownloaded the latest OS for 8530 from this forums.
4- deleted the Vendor file.
5- i used BBSAK to wipe my phone with it.
6- tried to load the new OS.

result: SAME THING
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3.png
Views:	317
Size:	3.1 KB
ID:	19112   Click image for larger version

Name:	2.png
Views:	617
Size:	56.9 KB
ID:	19113   Click image for larger version

Name:	1.png
Views:	989
Size:	90.5 KB
ID:	19114  

Last edited by MaXieM; 03-05-2011 at 01:28 PM..
Offline  
Old 03-05-2011, 01:37 PM   #6
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

Are you 100% sure that you have an 8530?
Look at the label under the battery please.
Offline  
Old 03-05-2011, 01:50 PM   #7
MaXieM
Knows Where the Search Button Is
 
MaXieM's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Egypt
Model: 8520
OS: 5.0.1036
PIN: 221C19CD
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

ok that rlly seems so strange, when i bought that phone 2-3 months ago i didn't have much experiance with that BB Stuff but by time i started to learn from here and there.

this might seem rlly stupid but i am 100% sure & positive that when i used to go to options then ABOUT it said 8530 also i got 2 of my friends who bought the same phone with me from the same store and when they go to options > About it says 8530 but the funny thing is that.

when i did what u just told me, it said on the back 8520 how is that possible.

they sell the 8520 device with 8530 OS to trick ppl? and i rlly remember well that i have seen it many times cos i been doing lots of updates on the phone, not only my phone but my 2 friends device as well.

plus i am 100% certain that i did before update my phone with the 8530 latest OS from this forums & it worked fine, until i had to clear my phone now etc to install a new OS on it and boooooom thats what i find out
WTFFFFFFFFFFF??!!!!
Offline  
Old 03-05-2011, 01:58 PM   #8
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

The 8530 is a CDMA only device. You never had it, and it never had the 8530 OS on it. You have an 8520.

You are mistaken. It happens. So now, FOLLOW THE INSTRUCTIONS FOR THE 8520, the device you really have, and it will be fine.

It is IMPOSSIBLE - 100% guarantee - to load the OS for one version onto another version.
Offline  
Old 03-05-2011, 02:12 PM   #9
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

If you're on vodafone, its never been an 8530 because it wouldn't work on that network.
Its an 8520 and always has been.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 03-05-2011, 07:37 PM   #10
MaXieM
Knows Where the Search Button Is
 
MaXieM's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Egypt
Model: 8520
OS: 5.0.1036
PIN: 221C19CD
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

i guess u all were right & i guess it was my mistake, maybe i got confused or something.
thanks alot 4 ur help guys, cos i rlly was going crazy about this and u cleared to me that there was no problem, the problem was me :D

i just need ur help with 1 more thing, i am trying now to get the latest 8520 os from the thread at this forums, but the problem is that the link download rlly slow for me, about 8 to 10 kb if i am lucky dunno why but i dont get this problem when i try to download anything else, so if u could tell me where can i download this OS for my BB 8520

BlackBerry Handheld Software v5.0.0.1682 (Multilanguage)
Software Name: BlackBerry Handheld Software v5.0.0.1682 (Multilanguage)
File Name: 8520wifiM_PBr5.0.0_rel1682_PL5.2.0.104_A5.0.0.1036 _Vodafone_DE.exe
Download Size: 129.392 MB
Language: English
Published Date: 12/16/2010

thanks very much, this forums has been rlly a gr8 help for me & i am sure i will be back, infact i will try to help others if i could, definately i will visit this section again.
Offline  
Old 03-05-2011, 08:02 PM   #11
MaXieM
Knows Where the Search Button Is
 
MaXieM's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Egypt
Model: 8520
OS: 5.0.1036
PIN: 221C19CD
Carrier: Vodafone
Posts: 16
Default Re: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.

Srry for double posting.

its all good now, found another link for the latest OS and it download fast 4 me so everything is now fine, i will load the new OS once its done & will back everything up to restore it once the new OS is loaded on my phone.

thanks once again everybody for ur help, rlly gr8 forums.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads for: loaded BB 8520 os on BB 8530, please help.
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Losing Call Logs, SMS or Emails? Optimize your BB! How To Setup for max free memory! John Clark BlackBerry Help 1620 12-31-2012 07:43 AM
OS 8520: 5.0.0.1626/5.0.0.900 (All Languages) Pirata General 8500 Series Discussion - Gemini 7 12-20-2010 10:28 AM
Os: 8530 5.0.0.1638/5.0.0.1000 JSanders General 8500 Series Discussion - Gemini 0 11-15-2010 02:24 PM
Different OS in DM and BB, is this OK? Tonig General BlackBerry Discussion 12 08-24-2009 04:26 PM
BB OS Whats the Difference? Tank2379 General BlackBerry Discussion 4 05-05-2008 10:09 AM

Symmetricom 8040B - 14355-134 0247005263 Rubidium Frequency Standard
$1495.0
Symmetricom 8040B - 14355-134 0247005263 Rubidium Frequency Standard picturePTS 500 1A13921 frequency synthesizer
$595.0
PTS 500 1A13921 frequency synthesizer pictureHP - Agilent - Keysight 53132A 3404A00810 Frequency Counter *Opt 010-030
$2650.0
HP - Agilent - Keysight 53132A 3404A00810 Frequency Counter *Opt 010-030 pictureSA818 VHF Ultra High Frequency 1W Wireless Walkie-talkie Module Intercom Module
$17.69
SA818 VHF Ultra High Frequency 1W Wireless Walkie-talkie Module Intercom Module  pictureLeeson Speedmaster AC frequency drive inverter for 460volt 3hp motor
$100.0
Leeson Speedmaster AC frequency drive inverter for 460volt 3hp motor picture






Copyright © 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.