BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/index.php)
-   RIM Software (http://www.blackberryforums.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   How to enable HTML email on your BlackBerry (http://www.blackberryforums.com/showthread.php?t=137798)

shadymatt 07-11-2008 12:25 PM

please help me about the BB 8100 T-Mobile USA Code, i have a phone but not accept indian SIM CARD in the india, please mam tell me... thanks, i want to free code as any methode yet?

shadymatt 07-11-2008 12:25 PM

please help me about the BB 8100 T-Mobile USA Code, i have a phone but not accept indian SIM CARD in the india, please man tell me... thanks, i want to free code as any methode yet?

John Clark 07-11-2008 12:27 PM

Wirelessly posted (BB 11020)

There are no free codes. Check the link in my signature for a great deal on unlocks.

Ophidian 07-11-2008 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by vanity101 (Post 1010271)
Wirelessly posted

Ok so I'm on att with an 8310. I was running os 4.5.46 and html wasn't working. I would "get images" and the two arrows would blink as if it were working and then nothing happens.

Yesterday I found version 4.5.52 floating around the internet. I installed it (at my own risk of course) and now html works fine in the e mails. Although it does take a while for all the images to load

Wow! This sounds exactly like what I am seeing. Hopefully they'll release a newer OS for the 8300 soon


Thanks for giving me hope that an OS upgrade will fix my problem

stevehord 07-11-2008 06:19 PM

This worked for BIS, but what about my BES email from exchange? I don't have that option.

John Clark 07-11-2008 06:21 PM

Wirelessly posted (BB 11020)

A BES server upgrade is necessary. BES 4.1.6 (or a hacked version of 4.1.5) is required for html on BES mail. My company just upgraded to 4.1.5 so I'm waiting for html on my BES mail, too.

haephaestus 07-11-2008 11:16 PM

My apologies if this is off-topic to this thread. How does OS 4.5/BIS 2.5 HTML mail viewing compare to Empower Pro? I'm still on 4.2.2 so haven't had a chance with RIM's HTML viewing solution. Does it download all images to device memory or can it be set to cache to media card like Empower does? Anyone notice any significant memory impact?

Thanks for any input!
-h

timsti 07-12-2008 07:05 AM

This is some great info! I've been getting so annoyed with the upgraded OS and no html email support. Just got mine working. Great post!

thechrismoody 07-12-2008 03:25 PM

thanks for the tips

cricket31 07-14-2008 08:59 AM

I have upgrade my 8800 to 4.5 but I am not seeing the option to enable HMTL under Email settings. Any idea why would it be?

Thanks

JSanders 07-14-2008 09:02 AM

Quote:

Originally Posted by cricket31 (Post 1015616)
I have upgrade my 8800 to 4.5 but I am not seeing the option to enable HMTL under Email settings. Any idea why would it be?

Thanks

Cricket, since you didn't state that you have done so, did you follow Steps B, C, and D listed in the first post above?

You need to.

cricket31 07-14-2008 12:54 PM

Sorry J. I have done step A, in B I used BES and resend the service book but in C I could not find the option to enable HTML.

Thanks

JSanders 07-14-2008 01:03 PM

If you note in Step B,
Quote:

B) Enable BIS 2.5 - From your BlackBerry, or PC, go to your carrier BIS site and resend your Service Books.
This is for the BIS process only.

I don't recall the BES versions which allow HTML, it is documented here in the forums though. Check the BES section.

hdawg 07-14-2008 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by JSanders (Post 1015996)
I don't recall the BES versions which allow HTML, it is documented here in the forums though. Check the BES section.

Officially BES 4.1 SP6 will support HTML email.

unofficially, Jibi has posted a way to do this with 4.1 SP5

JSanders 07-14-2008 01:07 PM

See, even a baboon can do it.

But cricket, ya gotta read those directions!

cricket31 07-14-2008 01:16 PM

Thanks hdawg and J. very funny!! :razz:

cricket31 07-14-2008 01:28 PM

Ok J. here's curve ball for you. After I did the upgrade to 4.5 I am able to send and receive emails and also able to make calls. I got the IT policy pushed to my 8800 to enable WLM but since I got this policy I cannot make or receive calls. I have done soft reset but still no luck. Am I missing something here?

Thanks.

lregnier 07-15-2008 12:33 AM

First of all a huge THANK YOU for the info. Fantastic!

A little background: I'm running my own BES server (4.1.5.24) over Exchange 2007

Followed the instructions, completed the BES hack and all is well with embedded graphics but still having problems with the 'get images' part. Much like has been previously described here; all arrows, no pictures. As luck would have it I got an email with one of those 'view this email on the web' links so I decided to follow it only to be blocked. Further investigation led me to discover it was my SonicWALL doing the blocking. Light goes on, I logon to the BES server, authenticate through the firewall and I'm getting my pictures on the BB.

Now I know the obvious solution is to let the BES server surf, but I would really prefer to get the images straight off of the web purely for the speed advantage. Is it possible to point the email out to the web for images vs. the BES server?

Tsukimi 07-15-2008 01:31 PM

This thread really helped me thanks!

Tsukimi 07-15-2008 01:32 PM

Oops double post!


All times are GMT -5. The time now is 12:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.